Velikonoční mazanec bez kynutí
Pokud nejste zrovna velký milovník kynutého těsta, ale i přesto byste rádi doma upekli mazanec, máme pro vás tento recept. Mazanec dosáhne svých rozměrů díky kypřicímu prášku, a i přes to je nadýchaný a chutný.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 701 kJ / 2 797 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,13 g |
Tuky | 120,80 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 879 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 310,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozinky naložíme alespoň na 30 minut do rumu.
Ve stejnou dobu chystáme suroviny, které by měly mít před zpracováním pokojovou teplotu. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, smícháme ji s kypřicím práškem a kůrou z citronu. Krok 3: V druhé míse ušleháme máslo s vejcem a oběma cukry do světlé pěny. Poté vmícháme tvaroh.
Tuto tvarohovou směs pak vmícháme do mouky a vypracujeme těsto. Zdá-li se vám řídké, přisypte mouku. Na závěr do těsta zapracujeme rozinky a nasekané mandle. Krok 4: Vytvarujeme bochánek, který ostrým nožem nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 °C, poté stáhneme na 150 °C a necháme asi 15 minut dopéct. Krok 6: Po upečení necháme mazanec vychladnout při pokojové teplotě, aby neztratil nadýchanost. Skladovat můžeme v mikrotenovém sáčku, zabalený v utěrce nebo v uzavíratelné nádobě. Tak vydrží nejdéle vláčný.
Ve stejnou dobu chystáme suroviny, které by měly mít před zpracováním pokojovou teplotu. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, smícháme ji s kypřicím práškem a kůrou z citronu. Krok 3: V druhé míse ušleháme máslo s vejcem a oběma cukry do světlé pěny. Poté vmícháme tvaroh.
Tuto tvarohovou směs pak vmícháme do mouky a vypracujeme těsto. Zdá-li se vám řídké, přisypte mouku. Na závěr do těsta zapracujeme rozinky a nasekané mandle. Krok 4: Vytvarujeme bochánek, který ostrým nožem nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 °C, poté stáhneme na 150 °C a necháme asi 15 minut dopéct. Krok 6: Po upečení necháme mazanec vychladnout při pokojové teplotě, aby neztratil nadýchanost. Skladovat můžeme v mikrotenovém sáčku, zabalený v utěrce nebo v uzavíratelné nádobě. Tak vydrží nejdéle vláčný.
Zveřejněno 1. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční mazanec bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GREK
Moje poznámka
Velikonoční mazanec bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GREK
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 3 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 19 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 19 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 2 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 2 hodinami
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 3 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 5 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 14 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 17 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 18 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 18 hodinami
Tématické fráze:
mazanec bez kynutí,
tvarohový mazanec bez kynutí,
velikonoční mazanec z tvarohového těsta,
velikonoční mazanec,
mazanec bez droždí,
mazanec tvarohový kynutý,
bochanek bez kynuti,
velikonoční mazanec v dortové formě,
velikonocni mazanec recept,
tvarohový bochánek bez kynutí,
velikonoční recepty,
mazanec s tvarohem bez kynutí,
tvarohový bochánek,
mazanec,
kynutý tvarohový mazanec,
mazanec bez kvasnic,
mazanec s kypricim praskem,
mazanec z tvarohu,
velikonoční mazanec s tvarohem,
mazanec bez kynutí z tvarohu
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek,
cukr,
máslo,
cukr vanilkový,
vejce,
tvaroh měkký,
kůra citronová,
mandle sekané,
mandle plátkové,
rozinky,
rum,
vejce
Komentáře (12)
No já bych to na věnec nedoporučovala... přeci jen je to tvarohový recept a to těsto je takové jemnější než kynuté...