Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Jahodová sezóna je v plném proudu, proto je vhodný čas připravit krémové řezy podle našeho receptu - výborné budou třeba k odpolední kávě. Nadýchaný piškot, lahodný smetanový krém, čerstvé voňavé jahody a želatina, to rozhodně nezklame.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 283 kJ / 3 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,65 g |
Tuky | 144,80 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 779 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 389,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 2: Cukr, žloutky a horkou vodu ušleháme do pěny.
Krok 3: Opatrně a po troškách přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 4: Nakonec opatrně vmícháme pevný sníh z bílků.
Krok 5: Těsto vylijeme do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme do zrůžovění asi 10 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout.
Krok 7: Mezitím připravíme krém. Smetanu ušleháme do tuha, pomalu do ní vmícháme kysané smetany a osladíme moučkovým cukrem podle chuti.
Krok 8: Krém natřeme na vychladlý piškot a ozdobíme jahodami.
Krok 9: Nakonec moučník přelijeme želatinou, kterou jsme připravili podle návodu na sáčku.
Krok 10: V lednici necháme ztuhnout do druhého dne.
Zveřejněno 12. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJNW
Moje poznámka
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJNW
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 22 minutami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 1 hodinou
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 1 hodinou
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 3 hodinami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 4 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 11 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 13 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 14 hodinami
Tématické fráze:
jahodové řezy se zakysanou smetanou,
jahodový řez,
piškot s jahodami a želatinou,
buchta s jahodami a zakysanou smetanou,
buchta s jahodami a zelatinou,
jahodové řezy s želatinou,
jahodové řezy se želatinou,
piškotové moučníky s jahodami,
jahodová buchta se želatinou,
jahodové řezy,
jahodový moučník se zakysanou smetanou,
ovocné řezy se želatinou a zakysanou smetanou,
jahodova buchta s zelatinou,
jahodový řez se zakysanou smetanou,
želatinový rez,
řezy se zakysanou smetanou s ovocem a želatinou,
řezy s jahodami a zakysanou smetanou,
jahodovy rez se zelatinou,
jahodovy řez s želatinou,
řezy se želatinou
Suroviny:
cukr krystal,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
voda,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
jahody,
želé dortové,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (56)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Těsto krásně vyskočilo, recept ukládám 👍
luc > peču na cca 180°C
Ať se ti moučník povede