Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Jahodová sezóna je v plném proudu, proto je vhodný čas připravit krémové řezy podle našeho receptu - výborné budou třeba k odpolední kávě. Nadýchaný piškot, lahodný smetanový krém, čerstvé voňavé jahody a želatina, to rozhodně nezklame.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 283 kJ / 3 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,65 g |
Tuky | 144,80 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 779 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 389,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 2: Cukr, žloutky a horkou vodu ušleháme do pěny.
Krok 3: Opatrně a po troškách přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 4: Nakonec opatrně vmícháme pevný sníh z bílků.
Krok 5: Těsto vylijeme do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme do zrůžovění asi 10 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout.
Krok 7: Mezitím připravíme krém. Smetanu ušleháme do tuha, pomalu do ní vmícháme kysané smetany a osladíme moučkovým cukrem podle chuti.
Krok 8: Krém natřeme na vychladlý piškot a ozdobíme jahodami.
Krok 9: Nakonec moučník přelijeme želatinou, kterou jsme připravili podle návodu na sáčku.
Krok 10: V lednici necháme ztuhnout do druhého dne.
Zveřejněno 12. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJNW
Moje poznámka
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJNW
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 7 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 10 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 13 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 22 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 42 minutami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 1 hodinou
Mrkvový dort
anika.krenkova před 2 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 4 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 5 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 5 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 6 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 7 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Markeeta před 7 hodinami
Tématické fráze:
jahodové řezy se zakysanou smetanou,
jahodový řez,
piškot s jahodami a želatinou,
buchta s jahodami a zakysanou smetanou,
buchta s jahodami a zelatinou,
jahodové řezy s želatinou,
jahodové řezy se želatinou,
piškotové moučníky s jahodami,
jahodová buchta se želatinou,
jahodové řezy,
jahodový moučník se zakysanou smetanou,
ovocné řezy se želatinou a zakysanou smetanou,
jahodova buchta s zelatinou,
jahodový řez se zakysanou smetanou,
želatinový rez,
řezy se zakysanou smetanou s ovocem a želatinou,
řezy s jahodami a zakysanou smetanou,
jahodovy rez se zelatinou,
jahodovy řez s želatinou,
řezy se želatinou
Suroviny:
cukr krystal,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
voda,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
jahody,
želé dortové,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (56)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Těsto krásně vyskočilo, recept ukládám 👍
luc > peču na cca 180°C
Ať se ti moučník povede