Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší koblihy, jaké znám

Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.

Hodnocení receptu je 5,0 (137×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně

80 min (75 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně)

13. 2. 2010 16:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 299 kJ / 2 940 kcal
Bílkoviny85,57 g
Tuky80,35 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,39 g
Sacharidy428,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejlépe se koblihy vykrojí něčím ne moc ostrým, já používám skleničku. Plechové vykrajovátko na cukroví, které má ostrou hranu, není nejvhodnější, někdy se totiž hrany málo stisknou a marmeláda při smažení vytéká.

Odkrojené okraje už dále nezpracovávám, nejsou už totiž tak křehké. Dosmažím je nakonec a říkáme tomu s dětmi "zvířátka".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

stepanka

1. 5. 2010 14:01

tak sem zvedava jak dopadnou

Mirka

22. 4. 2010 07:55

:-p:-K

marťan

1. 4. 2010 00:14

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:vaůůůůůůů ty sou delikatesní :yes::yes::yes::yes::yes:

Evelína

10. 3. 2010 08:47

pěkné:-!:-K:-K

zizala zizala

22. 2. 2010 15:28

Ivet, určitě fotku přidej ;-) Dík za vyzkoušení :-K

janatka janatka

22. 2. 2010 15:24

Také jsem dala suroviny do pekárny a v pohodě.Nádherné těstíčko,krásně se s tím pracovalo.Přidám fotečku neva???Vynikající a jen po nic zaprášilo.:-p

zizala zizala

21. 2. 2010 18:28

Zdeni, dnes jsem toto těsto dělala v pekárně a naprosto v pohodě, bylo krásné ;-)

zizala zizala

13. 2. 2010 21:53

Cardanko, ano, je to meruňková. Tu máme v koblihách nejradši:-p

zizala zizala

13. 2. 2010 21:51

Zdeni, tyhle ne, ty dělám v robotu:-)

zdenicka00

13. 2. 2010 21:50

Jaruško,dávám bodíka a příští týden vyzkouším.Zaděláváš v pekárně?:-p

hafikov hafikov

13. 2. 2010 20:38

:yes::yes::yes::-K

cardanka

13. 2. 2010 20:18

Receptík vypadá báječně:-p a ještě s meruňkovou marmeládou na fotu:-p, jeslti se nepletu;-) 9. bodík už tam je:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 2. 2010 20:08

:yes::yes:

Radulinka6 Radulinka6

13. 2. 2010 19:17

:yes::-p

barbra

13. 2. 2010 18:45

:yes::yes:

1 11 12 13 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: koblihy recept nej recepty koblihy koblihy recept na koblihy recept koblihy masopustní koblihy výborné testo na koblihy recept na koblihy z kynutého těsta koblihy bez kynutí recepty na koblihy kynuté těsto na koblihy recept na výborné koblihy nejlepší domácí koblihy smažené koblihy kynute koblihy jak se delaji koblihy nejlepší koblížky kynuté výborné koblihy smažené koblihy s marmeládou nadýchané koblihy

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, mléko, cukr, droždí, mouka hladká, sůl, mouka hladká, tuk na smažení, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Nejlepší koblihy, jaké znám

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1B6