Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší koblihy, jaké znám

Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.

Hodnocení receptu je 5,0 (137×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně

80 min (75 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně)

13. 2. 2010 16:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 299 kJ / 2 940 kcal
Bílkoviny85,57 g
Tuky80,35 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,39 g
Sacharidy428,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejlépe se koblihy vykrojí něčím ne moc ostrým, já používám skleničku. Plechové vykrajovátko na cukroví, které má ostrou hranu, není nejvhodnější, někdy se totiž hrany málo stisknou a marmeláda při smažení vytéká.

Odkrojené okraje už dále nezpracovávám, nejsou už totiž tak křehké. Dosmažím je nakonec a říkáme tomu s dětmi "zvířátka".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

clarie.kumi clarie.kumi

27. 3. 2021 21:09

Koblížků, nebo spíše pořádných koblih bylo deset a jedna malinká :-) chuťově výborné <3 přidávám i foto :-8

zizala zizala

17. 2. 2021 22:34

aleenap: Děkuji za krásnou fotku i milý komentář. Mám radost, že se recept osvědčil:-K

aleenap

17. 2. 2021 20:53

Výborné koblížky. Děkuju za recept, ukládám a přidávám foto :-K:-*:yes:

zizala zizala

10. 2. 2021 16:32

sunny.sofi: děkuji, mám radost:-K

sunny.sofi sunny.sofi

10. 2. 2021 14:06

Opravdu jsou nejlepší, nezbývá než souhlasit<3:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

1. 2. 2019 14:32

Coleta: Myslím, že to bude tím, že náplň není uprostřed, ale je jí více někde na kraji.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 2. 2019 14:26

zizala: Máš to zapotřebí, dávat sem blbuvzdorné recepty , když to zvojtí, jako já?:-D:-D:-D:-D Jo, koblihy ve vodní lázni!:-D:-D:-D

zizala zizala

1. 2. 2019 13:34

Coleta: Taky se mi některé obrací, mohlo by to být tím, že nejsou rovnoměrně nakynuté.

Coleta

1. 2. 2019 12:15

magdalenka: Jasně, že do oleje, napsala to blbě.

magdalenka magdalenka

1. 2. 2019 11:24

Coleta:asi do oleja?

Coleta

1. 2. 2019 10:59

Recept na koblihy je moc dobrý. Jen pro začátečníky doporučuji mít po ruce špejli nebo obracečku. Mě se po dání do vodní lázně obracely zpět.

zizala zizala

28. 1. 2019 20:49

Veronika.Hrozna: Malé jsou hezčí. Smažím na střední teplotě, právě proto, aby se prosmažily. I když ty plněné se prosmažují lépe, je tam tenčí vrstva těsta. Nikdo učený z nebe nepadá, máš můj obdiv, že to nevzdáváš :yes::yes:.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 1. 2019 20:39

zizala: ;-( Jsou malé, nějak jsem to zmršila i smažením , nepropeklo se to úplně dovnitř / ne všechny/. Možná jsem to měla ještě nechat víc nakynout po vytvarování. :-( No, jako sedláci u Chlumce! :-(A nejhorší je , že nevím , čím jsem to zvorala. Jíst se dají, nejsou nejedlé, ale k těm tvým, je to vzdálenost měsíc od země. Ani nic nebudu fotit, to by si na mně Casino smlsnul. Jediný úspěch, nevytekl džem.:-D Ovšem , já to nevzdám , pokus č.2, bude brzy následovat. Všichni bohové koblih se na mně dnes domluvili!:-D

zizala zizala

28. 1. 2019 18:49

Veronika.Hrozna: :-( Nemohla jsem odpovědět, před chvílí jsem přišla z práce. Tak jen doufám, že ty smajlíky jsou z únavy a ne proto, že by se nepovedlo:-K:-K. Průměr sklínky je 3-4 cm. Máslo se srazilo vlivem nestejných teplot, vše musí mít pokojovou teplotu. Nejasnosti dopíšu do receptu.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 1. 2019 15:59

cathleen: Jsou už hotové.;-(;-(;-(

1 2 3 4 5 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koblihy recept nej recepty koblihy koblihy recept na koblihy recept koblihy masopustní koblihy výborné testo na koblihy recept na koblihy z kynutého těsta koblihy bez kynutí recepty na koblihy kynuté těsto na koblihy recept na výborné koblihy nejlepší domácí koblihy smažené koblihy kynute koblihy jak se delaji koblihy nejlepší koblížky kynuté výborné koblihy smažené koblihy s marmeládou nadýchané koblihy

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, mléko, cukr, droždí, mouka hladká, sůl, mouka hladká, tuk na smažení, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Nejlepší koblihy, jaké znám

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1B6