Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší koblihy, jaké znám

Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.

Hodnocení receptu je 5,0 (137×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně

80 min (75 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně)

13. 2. 2010 16:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 299 kJ / 2 940 kcal
Bílkoviny85,57 g
Tuky80,35 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,39 g
Sacharidy428,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejlépe se koblihy vykrojí něčím ne moc ostrým, já používám skleničku. Plechové vykrajovátko na cukroví, které má ostrou hranu, není nejvhodnější, někdy se totiž hrany málo stisknou a marmeláda při smažení vytéká.

Odkrojené okraje už dále nezpracovávám, nejsou už totiž tak křehké. Dosmažím je nakonec a říkáme tomu s dětmi "zvířátka".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 1. 2019 15:48

Veronika.Hrozna: Veru, prosím, můžeme jít péct v přímém přenosu do diskuze? <3 Jak se to tu rozjede, budeme stejně všechny komentáře přesunovat - pojďme (pojďte) si psát rovnou tam, prosím ;-) (V nepřehledné záplavě komentářů z jednoho pečení pak ostatní nevyhledají pro ně podstatné poznámky k receptu...)
https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4739 :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 1. 2019 14:30

zizala: Už kynu , jaký průměr poháru používáš , ať nemám obří koblihy! Kolik tam dát džemu , lžičku, nebo 2 lžičky?
Už jsem myslela, že to těsto ani nesvedu.:-(( To máslo s tím cukrem, se mi po přidání žloutků srazilo na krupičnou kaši. Trošku jsem to ohřála v teplé vodě i s mísou, aby se to zase odsrazilo. Pak se to vymíchalo ,do podoby rumového krému s vanilkou.:-D Přisypala jsem mouku, vyměnila metlu a přilila mléko. No , žádná sláva, musela jsem přilévat víc , motalo se to na hák, jako zběsilé. Já se totiž včera zapomněla zeptat, jestli je 2,5 deci i s kváskem , nebo mléko na kvásek nepočítáš do těch 2,5 deci. No nějak to ten robot splichtil, teď to kyne už hodinku , jak to dopadne nevím, má to být nakynuté na dvojnásob objemu , nebo víc? Protože se to roztahuje , jako Ebola!:-O:-O:-O Bojím se, že žádné koblihy nebudou, ale jdu bojovat, přeci mě neporazí nějaká kobliha! :-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 1. 2019 21:07

zizala: Jako špalek!:-// Od rána jsem byla v kuchyni, snidaně a pak fazolovou polévku, halušky obří hrnec, halušky asi 30, potom zeleninový salátek, řízečky a bramborovou kaši. Pak jsem šla k televizi a usnula o půl druhý a vzbudila se v půl páté.:-D

zizala zizala

27. 1. 2019 20:49

Dajda: Super :yes:.

A Veronika asi usnula :-).

Dajda Dajda

27. 1. 2019 20:31

zizala: Tak já to dala (koblihy jsem snad dělala jen jednou v životě a už je to hodně dávno, spíše jsem dělávala bavorské vdolečky). Tyhle jsou opravdu skvělé a hlavně - já do nich dala ten hermelín s brusinkami! Dali jsme si je hned čerstvé teplé ke sklence vína. Skvělá večeře. Jsem zvědavá, jak budou chutnat zítra ráno studené. :yes::yes::yes:

casino casino

27. 1. 2019 14:10

Veronika.Hrozna: "Jdu si vybrat vajíčka z lednice"
To lze vyřešit i koupelí tých oných ve vlažné vodě, že:-) leč obvykle se suroviny na výrobu kynutého nechávají temperovat při pokojové teplotě...:-K
No, ještě že máte TV...:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 1. 2019 13:37

zizala: Nevěř, můj skepticismus je na místě! Jdu si vybrat vajíčka z lednice , budu dělat poloviční dávku na zkoušku ! Teď jdu chvilku k televizi a pak se do toho "možná " pustím. Od rána jsem v kuchyni, už mě to žere.

zizala zizala

27. 1. 2019 13:27

Veronika.Hrozna: Ano. Neboj se toho, to dáš ;-).

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 1. 2019 21:23

Já bych zítra tyto koblížky odpoledne udělala. Žížalko budeš někde poblíž kompu?:-(:-Q

hosta hosta

21. 1. 2019 11:14

Diskuse o nádobí, která s receptem nesouvisí, byla přesunuta sem https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4739

zizala zizala

16. 1. 2019 16:39

magdalenka: Děkuji :-K

zizala zizala

16. 1. 2019 16:38

Veronika.Hrozna: :-) Jediným určitě ne. Však víš, že kynuté těsto je trošku alchymie. A nestačí pánev, nýbrž kastrol, pánev je moc nízká. Moje babička ho měla, skončil zřejmě ve sběrných surovinách :-(.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 1. 2019 14:37

zizala: Když je jediným předpokladem úspěchu litinová smažící pánev, tak tu mám! Obávám se, že ale to není všechno co k tomu potřebuju! Takže nic!;-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 1. 2019 14:33

Eja57: To nedám, nikdy se mi to nepovedlo.;-( S Magdalénkou jsem "tajně" pekla buchty, to ještě prošlo, ale tohle ne! Buchty budu v rámci nařízeného opakování "ročníku" péct znovu a zdokonalovat techniku. :-D:-D:-D Možná i na dostatečnou !;-)

Coleta

15. 1. 2019 22:39

zizala: Děkuji, vyzkouším je (na Masopust) a dám vědět, jak dopadly.

1 2 3 4 5 6 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: koblihy recept nej recepty koblihy koblihy recept na koblihy recept koblihy masopustní koblihy výborné testo na koblihy recept na koblihy z kynutého těsta koblihy bez kynutí recepty na koblihy kynuté těsto na koblihy recept na výborné koblihy nejlepší domácí koblihy smažené koblihy kynute koblihy jak se delaji koblihy nejlepší koblížky kynuté výborné koblihy smažené koblihy s marmeládou nadýchané koblihy

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, mléko, cukr, droždí, mouka hladká, sůl, mouka hladká, tuk na smažení, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Nejlepší koblihy, jaké znám

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1B6