Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší koblihy, jaké znám

Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.

Hodnocení receptu je 5,0 (137×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně

80 min (75 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně)

13. 2. 2010 16:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 299 kJ / 2 940 kcal
Bílkoviny85,57 g
Tuky80,35 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,39 g
Sacharidy428,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejlépe se koblihy vykrojí něčím ne moc ostrým, já používám skleničku. Plechové vykrajovátko na cukroví, které má ostrou hranu, není nejvhodnější, někdy se totiž hrany málo stisknou a marmeláda při smažení vytéká.

Odkrojené okraje už dále nezpracovávám, nejsou už totiž tak křehké. Dosmažím je nakonec a říkáme tomu s dětmi "zvířátka".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maja f maja f

14. 2. 2017 12:29

zizala: Dekuji Vam a preju hodne kulinarskych uspechu :-K

zizala zizala

14. 2. 2017 12:19

maja f: Úplně klidně dělejte bez náplně, těsto rozválejte tak na 1,5-2 cm, ono ještě nakyne. Zrovna dnes jsem viděla na FB podobné koblihy smažené bez náplně a pak svrchu zdobičkou nabodli a dali žloutkový nebo nutellový krém tak, aby navrchu trošku vyčuhovalo. Vypadalo to i hezky ;-)

maja f maja f

14. 2. 2017 11:24

Prosim vas, zkousel nekdo delat tyto vynikajici koblihy bez naplne? Jak ma byt testo asi hrube? 2 cm?
Dnes jsem je delala, vse je perfektni, akorat mi u hodne kusu vytekla napln, vim, v cem jsem udelala chybu ( zubate vykrajovatko a hodne naplne ), priste se chci "pojistit" a napln nastrikat az do usmazenych koblih, pripadne je udelat s nejakym odlehcenym kremem.

zizala zizala

31. 12. 2016 14:47

evcae: :-K:-K Moc děkuju za pochvalu, mám radost, že se recept osvědčil :-)

evcae

31. 12. 2016 14:35

:-K Moc skvely recept, mnamozni. Moc dekuju za recept, po kterem jsou koblizky mekke jak papka a ne jak jsem se uz mnohokrat spalila, tvrde jak kamen.

zizala zizala

11. 9. 2016 18:23

teny1: Děkuji za vyzkoušení. Jsem moc ráda, že se těsto osvědčilo :-K Vytékání náplně by mohlo být způsobeno tím, že jí bylo v koblihách hodně. Pokud těsto vyhovuje, klidně příště plň, jak jsi zvyklá :-*

teny1 teny1

11. 9. 2016 12:53

Dneska jsem vyzkoušela. Těsto bylo báječné, krásně se s ním pracovalo, hodně jsem je spojila k sobě, vše jsem měla uzavřené, ale přesto mi skoro všechny vytelky. Moc mě to mrzelo. Vždy jsem plnila až usmažené koblihy plničkou na cukroví a to bylo ok. :-( ;-(

zizala zizala

17. 6. 2016 12:37

Irena: ;-):-K

Irena

17. 6. 2016 12:30

Dnes jsme zkusili a jsou fakt luxusní, recept si schovám a jiné koblihy už dělat nebudu

zizala zizala

8. 1. 2016 21:34

ryshla: Děkuji mockrát, mám radost, že se podařilo :-):-K

ryshla

8. 1. 2016 21:17

Dnes jsem poprvé v životě dělala koblihy, nevím sice, jak má podlre receptu to těsto vypadat, já ho měla tuhé jak na vánočku, ale krásně nakynulo, nelepilo a výsledek nad očekávání skvělý. Výbirné koblížky a snadná příprava:-K

zizala zizala

23. 11. 2015 20:36

denitek: Já děkuji :-):-K Za vyzkoušení, hezkou fotku a takovouhle pochvalu :-8:-K:-K Udělala jsi mi velikou radost.

denitek

22. 11. 2015 21:16

Zizalko!!! smekám! tohle jsou nejlepší koblížky jaké jsem kdy jedla! wow! prostě ... DOKONALÉ a luxusní (přidala jsem fotku) dělala jsem poprvé v životě a už jiné dělat nebudu :-) posílám bodík a ještě jednou děkuji!

zizala zizala

20. 10. 2015 07:02

Verca: Díky za zprávu, mám velkou radost :-):-K

Verca

19. 10. 2015 20:07

Dneska jsem pekla a moc se povedli. Těsto šlo krásně rozvalet a jsou moc výborné :-)

1 6 7 8 9 10 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koblihy recept nej recepty koblihy koblihy recept na koblihy recept koblihy masopustní koblihy výborné testo na koblihy recept na koblihy z kynutého těsta koblihy bez kynutí recepty na koblihy kynuté těsto na koblihy recept na výborné koblihy nejlepší domácí koblihy smažené koblihy kynute koblihy jak se delaji koblihy nejlepší koblížky kynuté výborné koblihy smažené koblihy s marmeládou nadýchané koblihy

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, mléko, cukr, droždí, mouka hladká, sůl, mouka hladká, tuk na smažení, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Nejlepší koblihy, jaké znám

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1B6