Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 343 kJ / 1 516 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,44 g |
| Tuky | 109,91 g |
| Vláknina | 6,45 g |
| Cholesterol | 847 mg |
| Sodík | 2,83 g |
| Sůl | 6,89 g |
| Sacharidy | 86,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na nádivku rozškvaříme slaninu, rozšleháme vejce.
Krok 2: Pokrájené rohlíky zalijeme vejci, přidáme slaninu, Podravku - sůl, květ, nasekanou petrželku. Opatrne promícháme. Holoubátka naplníme.
Krok 3: Do pekáčku s tukem dáme naplněná holoubátka, osolíme, okmínujeme. Podlejeme trochou vody a pečeme asi 1 hodinu.
Zveřejněno 20. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Holoubata s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2qB
Moje poznámka
Holoubata s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2qB
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 17 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno 28. 10. 2025 22:38:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 6 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 8 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 9 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 9 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 10 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 10 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 12 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 13 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 14 hodinami
Tématické fráze:
pečená holoubata,
pečená holoubata s nádivkou,
pečené holoubě,
recept na pečená holoubata,
holoube recept,
recept na pečene holoubata,
holub s nádivkou,
nádivka do holouběte,
nádivka do holuba,
pecene holoubata,
priprava holoubat,
pečený holub s nádivkou,
pečená holoubata recept,
holoubátka,
nadívka do holubů,
pečená holoubata recepty,
holoubátka s nádivkou,
recept na pečené holoubě,
holubi s nadivkou,
pečený holoubata s nádivkou
Suroviny:
holoubata,
nádivka,
rohlík,
slanina uzená,
vejce,
petrželka,
sůl,
podravka,
květ muškátový
Komentáře (20)
Nádivka není žádná věda...
...ale tento rcp je fakt odfláknutý
To nač se ptáte nejlépe vystihuje recept (komentář) tady: https://www.labuznik.cz/recept/nakyp-s-jatry-alebo...
Dobré přiznání po letech
No, pokud jste nedostali přímo omedailované veterány, kteří se z poslední soutěže vrátili po svých, pak není nic ztraceno
Tou slaninkou prošpikujte prsíčka a dejte je DUSIT na máslíčko.
Zatím připravte nádivečku, samozřejmě z jatýrek (stačí z kuřátek)
Až ptáčky přejde posmrtná ztuhlost a začnou v pekáčku rozverně roztahovat nožičky, tak slijte šťávičku (bude-li jaká), obklopte je tou nádivečkou a dopečte, ke konci i bez pokličky
*****
My si holoubat užili až až...
Dětičky, akorát se jim začínala zapalovat lýtka, si zase užila s jejich škubáním (dodnes na to, se slzami v očích, vzpomínají). Já jim akorát zakroutil krčky a pak už jen opálil, vykuchal a upekl
Nedávno jsme s tou mou holubičkou (amatherskou ornitoložkou) vzpomínali, co a jak bylo před lety...: "A víš, že já ty tvý holuby po kerých ses moh utlouct ani neměla ráda?"
No, nezakroutili byste tomu krčkem?
(a podobně se vyjádřila i o nadívaných hlemýždích)