Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švýcarský minutkový guláš

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Guláš bez česneku? Věc nevídaná, kdo nevěří ať ho zkusí. Rychlý vydatný guláš , kde na druhu masa nebo uzeniny zas tak nezáleží, chutnat bude báječně i ohřívaný, nebo jen tak s chlebem.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 245 kJ /
776 kcal
Bílkoviny126,44 g
Tuky25,45 g
Vláknina4,32 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 2,35 g
Sůl5,40 g
Sacharidy9,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na malé kousky a orestujeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostky nakrájené uzeného maso, případně klobásku, cibuli a znovu restujeme. Krok 2: Směs zaprášíme moukou, přidáme papriku, sůl, pepř a krátce opékáme. podlijeme trochou vývaru. Krok 3: Nakonec podlijeme trochou vývaru, vmícháme po částech smetanu a necháme projít varem. Krok 4: Podáváme s přílohou. Zdobíme čerstvou petrželkou. Krok 5: Tip: na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem.

TIP: Desatero - Jak uvařit výborný guláš

Zveřejněno 6. 4. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: časopis Květy

Je to rychlovka-bleskovka a díky uzenému má guláš jemnou chuť a pěkně voní. Původní recept je z hovězího, ale já jsem záměrně zvolila vepř. krkovičku, máme vepř.guláš raději a je to rychlejší než hovězí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarský minutkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQkp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarský minutkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQkp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Jahodo, prosím tě, jak to děláš, že ti ta rýže takhle drží tvar :-O:yes:?

To je tak krásně rozestlané, že bych k tomu udělala hají :yes::yes::yes:

Jani poznámka;-), z roštěnky je origoš, autorce chutná víc z vepř.krkovice.

Mám dotaz!! Hovězí roštěnka "nebo" krkovička? tak je to myšleno? Teda ale ta fotka.. mňááám!! Nádhera, jako z časopisu!:yes::yes:

Jahůdko, tak Švýcaři jako česnek nee:-? asi ano a tím je taky jiný, to jsem netušila;-)

:yes::-p

pro Bibinku: no vo tom to je, že v tomto guláši česnek být nemá:-))

Já mám v mrazáku falešnou svíčkovou..cibule bych také dala trochu víc, jinak jahodo:yes:

Jahůdko, je to bezvadný recept, jen já bych dala daleko víc cibule a ještě bych určitě přidala česnek.;-)Máš 4.bodíka:yes:

Ten teda je :yes::-*

Nádherné fotky:yes:

super...první bodík :yes:

Krása :-p:yes:

Tématické fráze:
guláš z krkovičky, minutkový hovězí guláš, vepř.guláš, minutkový guláš, minutkovy gulas ze svickove, vepř gulaš, minutkový guláš z hovězí svíčkové, vepř. gulaš, guláš z rostene, gulas z falesne svickove, vepřový minutkový guláš, guláš ze svíčkové, guláš s krkovičky, krkovička guláš, recept na vepř.guláš, hovězí minutkový guláš, guláš z roštěnky, guláš z krkovice, guláše z krkovičky, guláš vepř

Suroviny:
roštěná hovězí, maso uzené, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, vývar masový, smetana sladká, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu