Špagety à la carbonara
Prostý pokrm z mála surovin, to jsou špagety carbonara jemně vonící slaninou, česnekem i bazalkou. Pokud pospícháme s přípravou oběda, jsou pro nás špagety ala carbonara to pravé! Kdo hledá recept na pravé carbonara, měl by se poohlédnout jinde.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 230 kJ / 3 162 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 90,97 g | 
| Tuky | 155,91 g | 
| Vláknina | 24,46 g | 
| Cholesterol | 605 mg | 
| Sodík | 2,30 g | 
| Sůl | 5,77 g | 
| Sacharidy | 337,27 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Špagety à la carbonara
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2kE
Moje poznámka
					 
				
Špagety à la carbonara
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2kE
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 1 hodinou
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 2 hodinami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 4 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 4 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 6 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 7 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 7 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 9 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							špagety carbonara, 
						
						
							špagety carbonara se smetanou, 
						
						
							špagety carbonara recept, 
						
						
							špagety carbonare, 
						
						
							carbonara, 
						
						
							recept na spagety carbonara, 
						
						
							špagety, 
						
						
							carbonara recept, 
						
						
							těstoviny carbonara se smetanou, 
						
						
							recept špagety carbonara, 
						
						
							spagety karbonare, 
						
						
							carbonara špagety, 
						
						
							špageti carbonara, 
						
						
							recepty spagety carbonara, 
						
						
							pravé špagety carbonara, 
						
						
							spagety carbonara recepty, 
						
						
							zapečené špagety od babici kuchaře, 
						
						
							italské špagety carbonara, 
						
						
							carbonara se smetanou, 
						
						
							carbonare špagety se smetanou
						
					
						Suroviny:
						
							těstoviny špagety, 
						
						
							slanina, 
						
						
							máslo, 
						
						
							česnek, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							smetana, 
						
						
							sýr parmazán strouhaný, 
						
						
							sůl, 
						
						
							bazalka čerstvá
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (72)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Smetana tam NEPATŘÍ! A slanina taky ne. Ale nad tou se dá přivřít oko.
Začal jsem psát komentář ve stejném duchu jako vy
No, pak jsem si řek´, že ŠKODA SLOV
Když jsem si toto jídlo dal v Itálii, nikdy nebylo úplně stejné. Nikdy jsem ale necítil česnek a bazalku. A také - alespoň mně se to nestalo - že by špagety a vaječná omáčka byly smíchané předem. Na talíř naservírovali horké špagety a na ně nalili onu vaječnou omáčku nebo jen prošlehané vejce; na horkých (opravdu horkých) špagetách vejce nádherně "došly". A navrch slaninku a sýr (parmazán, pecorino). Toť vše; tak jsem poznal toto jídlo v Itálii.
A ještě na jednu věc je třeba dávat pozor: Italské těstoviny se vyrábí ze semoliny (tvrdé pšenice), špagety vyrobené z měkké pšenice (u nás velmi časté) se rozvařují a lepí. To dovede kvalitu jídla snížit.
https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4525
No, furt se tu oháníte tolerantností, tak se jí zkuste držet...
bofinka:
Asi je to podle regionu...
***
https://www.labuznik.cz/clanky/uhlirina/
Tak si to přeberte...