Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 410 kJ / 3 205 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,87 g |
Tuky | 147,52 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 766 mg |
Sůl | 2,41 g |
Sacharidy | 388,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první si slepíme po dvou piškoty marmeládou, taky vymažeme a vysypeme formu.
Krok 2: Žloutky, cukr a tuk utřeme, přidáme po částech a střídavě mléko o pokojové teplotě, prosátou mouku s práškem do pečiva nakonec sekané mandle, rozinky a lehce sníh z bílků. Do formy rozetřeme zhruba třetinu těsta, naskládáme těsně k sobě piškoty, pak rozetřeme další třetinu těsta, opět rozložíme piškoty a zakryjeme zbytkem těsta.
Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme asi zhruba 40-45 minut. Mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu.
Krok 4: Po vychlazení buď bábovku jen pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky a proužky pomerančové kůry.
Krok 5: Můžeme při přípravě postupovat i tím způsobem, že do pěny utřeme cukr, tuk a vejce a pak už jen mouku s práškem, mléko, rozinky a mandle.
Krok 6: Bábovka se lépe krájí druhý den. Při vrstvení se musíme snažit dát piškoty co jak nejvíce ke dnu formy, při pečení jsou vytlačovány nahoru k povrchu a jak se pak bábovka vyklopí, tak jsou spíše pak jen v dolní polovině.
Zveřejněno 18. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka "Piškotka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nRyR
Moje poznámka
Bábovka "Piškotka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nRyR
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 minutou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 55 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 57 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 58 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 13 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
piškotová bábovka s čokoládou,
bábovka s piškoty,
piškotová bábovka,
meruňková bábovka,
piškotová bábovka z hladké mouky,
výborná piškotová bábovka,
piskotova babovka s cokoladovou polevou,
bábovka plněná piškoty,
výborná bábovka piškotová,
tuk do babovky omega,
babovka s marmeladou,
babovka z omegy,
babovka s merunkovou marmeladou,
babovka s ricottou,
formy na pečení bábovky,
vrstvená bábovka,
top recepty bábovka s proužkem,
1/8 lt mleka,
1/8 lt,
babovka
Suroviny:
vejce,
tuk hera,
cukr,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mléko,
mandle,
rozinky,
piškoty kakaové,
marmeláda pikantní,
tuk 100%,
kokos,
poleva čokoládová,
lupínky mandlové,
kůra pomerančová
Komentáře (14)
Těsto bylo lahodné a vláčné,fakt super!!!Určitě budu zkoušet s různými obměnami.Piškoty jsem měla klasické,ale příště je asi namočím do nějaké šťávy,vyplavaly mi opravdu až k vrcholu