Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 8 min Doba přípravy: 8 min

8 min (8 min příprava)

Medvědí česnek skvěle chutná a je velmi prospěšný našemu zdraví. Ale jak ho uchovat? Listy medvědího česneku rozmixujeme s vlašskými ořechy, olivovým olejem a solí, a v dobře uzavřené skleničce v lednici můžeme pesto uchovávat i několik měsíců.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 581 kJ /
856 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky95,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listy medvědího česneku pokrájíme, vložíme do mixéru, přidáme olej, ořechy a sůl, poté rozmixujeme na pastu. Krok 2: Je-li třeba, přidáme ještě olej nebo listy medvědího česneku, ořechy podle požadované konzistence a chuti a znovu rozmixujeme. Krok 3: Hotové pesto vložíme do sklenice, hladinu zakápneme olejem. Krok 4: Hrdlo skleničky otřeme čistou utěrkou a uzavřeme.
Sklenice zavíčkujeme a uložíme do lednice. Krok 5: Uchováváme v lednici. Po každém odebrání opět pesto zalijeme olejem tak, aby nevyčnívalo a nepřišlo do styku se vzduchem.

TIP: Jak zpracovat medvědí česnek

Zveřejněno 5. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EqYK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EqYK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Odeta Wollmanova: moc děkuji za milý komentář a krásné fotky:-K:-K

Též jsem vyrobila, je výborné. K rybě jsem pesto ještě neservírovala, ale zkusím, musí to být dobré. U nás se za 2 měsíce sní, tak s trvanlivostí nemám problém.
Ale nevšimla jsem si, že mi tablet přepsal 2 dl na 2 do, ach jo.

Medvedí cesnak je už aktuálny, tak som vyskúšala pesto podľa tohto receptu. Super. ;-):yes: Maruška, díky za recept. ;-) Pridala som ti fotečku. ;-)

tejaja: Terezko, to mě moc těší, díky za vyzkoušení a fotku, máš ho krásné;-):-)

Medvědí česnek stačí i nasekat tyč.mixérem a zalít olejem. Dávám do polívky celej rok.Když potřebuji na špagety,odeberu ze sklinky a rozmixuji s ořechama a sýrem...........:-p

ewa szczerbova 13. 4. 2015 07:26
Zdravim Vas devcata s dotazem, zda-li jste uz nektera konzerwovala pesto z med. cesneku. Dekuji zamodpoved.

Silvia82: Dulezite je, aby pesto bylo neustale zalite olejem, ten zabrani pripadne oxidaci. Po kazdem pouziti pesto uhladte (treba lzickou) a doplnte olejem asi tak do vysky pul centimetru nad urovni pesta.

Petra Ku.: Orisky nevadi, vadil by treba syr, ale ten v receptu neni.

Silvie82: já dostala od kamarádky toto pesto a vydrželo mi v lednici do spotřebování asi 3 měsíce, my ho rádi, takže delší dobu nám nevydrželo ;-);-);-)

Dobry den, chtela bych se zeptat: aby mi pesto vydrzelo co nejdele (uzavrena sklenice i do dalsi sezony) tak staci pouze dat do lednice, zadne konzervovani atd.? Diky nikdy jsem recept nedelala

tejaja: Terezko, moc děkuju za vyzkoušení a za nápad, letos mám spoustu bazalky, tak udělám podle Tebe;-):-)

Maruška, robila som pesto podľa tvojho receptu, len namiesto medvedieho cesnaku som dala bazalku. A pridala som parmezán. Je výborné :yes::yes::yes: Ten nápad s orechami je super, tých mám vždy dosť ;-) Zaslúžiš si hviezdičku :yes:;-)

Miesto orechov som dala slnečnicu a nedala som citrón. Je to :yes:!

:-*+:yes:

magdalenka: děkuju, jsi moc hodná :-) pesto určitě vyzkouším a dokud mi vydrží čerstvý, tak se ho asi užeru :-p:-D

pes.filipes:teraz som pozerala iné weby, tam píšu, že pesto z m.cesnaku, ale iba posekané suché listy s olejom a trochu soli mixovať(bez orechov), vo fľaštičkách v chladničke vydržia mesiace! Možno aj do druhej sezóny. Vrch vo fľaštičke ešte zakvapnúť olejom. Dochucujú tým omáčky, gnocchi, rizoto a pod.
že je to najspoľahlivejší spôsob uchovania med. cesnaku.

paráda krásný receptík a k rybě jistě bezva;-)+1:yes:

Načíst další komentáře (13)

Tématické fráze:
medvědí česnek recepty, jak uskladnit medvědí česnek, medvědí česnek uskladnění, pasta z medvědího česneku, medvedi cesnek, uskladnění medvědího česneku, česnek medvědí recepty, pesto, recepty z medvědího česneku, medvědí česnek prodej, česnekové pesto, uchovani medvediho cesneku, vlašské ořechy recepty, pesto recept, medvedí česnek pasta, pasta z medvědího česneku recept, vlašské ořechy prodej 2014, pesto z medvedieho cesnaku, konzervace medvědího česneku, medvědí česnek v kuchyni uskladnění

Suroviny:
česnek mědvědí, olej olivový, ořechy vlašské, sůl mořská

Přidat fotografie receptu