Výborné lasagne
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to. Skvělý pokrm je dobrou volbou i k nedělnímu obědu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 859 kJ / 3 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,92 g |
Tuky | 67,72 g |
Vláknina | 22,16 g |
Cholesterol | 478 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 441,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od skvělého kuchaře a kamaráda Vlastíka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 3. 2012 20:34
Dnes jsem lasagne uvařila rodině k obědu. Lasagne už jsem jednou vařila a nikomu nechutnaly, řekla jsem si, že lasagním dám ještě jednu šanci, dnes jsem uvařila tento recept (i když bez bazalky a bez muškátového oříšku, tyto věci rádi nemáme) a snědly se úplně všechny, byly doopravdy báječné, mňam
2. 3. 2012 16:50
rozměr pekáčku je 22 x 30 cm takže zas tak malý není a vysoký asi 5 cm
2. 3. 2012 08:46
O víkendu bych se chtěla vrhnout na tuto dobrůtku. V jakém pekáčku to pečete? V nějakém maličkém že? Napsala byste mi moc prosím plus mínus rozměry toho pekáčku? Stačí od oka. Lasagně jsem nikdy v životě nedělala, tak se omlouvám za dotaz...
28. 9. 2011 13:31
Právě jsem je vyzkoušela a jsou vynikající
18. 3. 2011 13:12
Výborné
22. 2. 2011 20:38
Jsou výborné- ať italské, bo čínské, ať s hovězím, bo vepřovým, s pořádným množstvím bazalky, oregana a muškátovýho oříšku. Nejúžasnější a u nás snad 2x do měsíce vyžadované! Zrovna je mám v troubě a už se mi sbíhají sliny!!!!!
8. 2. 2011 17:10
jo a urejpaná Aneto ještě jsem si všimla poznámky že mi chybí v receptu bazalka, ale ta tam je... tak příště čti pořádně!
4. 2. 2011 18:01
to Aneta... já nikde nepsala že je to tradiční recept na italské lasagnem, ale že je to výborný recept od mého kamaráda, který předávám dál... a do tohoto receptu je prostě hovězí nejlepší.
4. 2. 2011 15:55
Nechápu proč by mělo být zrovna hovězí maso nejlepší, každé maso je v tom dobré, i slaninka. A dávat do italského pokrmu grilovací koření je velmi neitalské A co bazalka? To je základ.
Jinak já je dělám pravidelně a je to moje nejoblíbenější jídlo
Jinak já je dělám pravidelně a je to moje nejoblíbenější jídlo
24. 1. 2011 14:50
Tak mam to v troubě snad to nebudu mít tvrdý a povede se to,oregáno mi došlo takže tam mam rozmarýn a bazalku a nešetřila sem:D..už mám hlad
3. 11. 2010 00:24
jůůů děkuju jsem ráda, že chutnaly... já se na ně vrhnu asi zítra
2. 11. 2010 22:31
Vynikajííííííícíííííííííí Paráda. Škoda, že nemůžu dát dalších milion bodůůů.
2. 11. 2010 17:19
Moc děkuji, už jsem měla strach, že se nedočkám odpovědi. Vyzkouším. Mě by sice křupavé těstoviny na povrchu nevadily, ale přítel by asi nadšený nebyl, tak to nějak zakryju. Ještě jednou díky a pak písnu, jak se povedlo, ale určo budou vynikající!!!
2. 11. 2010 14:43
já dávám těstoviny v syrovém stavu - nevařené. Zkus to taky tak... Ale je potřeba dát navrch hodně sýru nebo bešamel, nesmí zůstat žádné místečko odkryté - jinak bude ta vrchní vrstva těstovin dokřupava
2. 11. 2010 12:30
Ještě se chci zeptat- dneska si je konečně uvařím- Dáváte ty těstoviny na lasagně už předvařené bo je dáváte suché?? Znám totiž recepty s obojí možností, ale ještě jsem je nikdy nevařila, tak se chci raději poptat, co je lepší. Díky za odpověď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 4 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 8 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 9 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 9 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 9 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Itálie na talíři: Aby lasagne chutnaly fantasticky, je důležité připravit perfektní boloňskou omáčku a správně zacházet s těstovinami
Jak na bešamel? Poradíme, jak zvládnout tuto základní omáčku do zapékaných pokrmů jako profíci
Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?
Další recepty
Tématické fráze: lasagne lasagne recept recept lasagne bešamel na lasagne recept na lasagne besamel na lasagne recept lasagne bolognese bešamel na lasaně tradiční recepty na lasagne nejlepší lasagne lasaně lazaně recept na lazaně výborné lazaně recept lasaně recept top recepty lasagne bešamel lasagne lasagne recepty lasagne se smetanou nejlepsi lasaně
Suroviny: těstoviny lasagne, cibule, česnek, maso hovězí mleté, olej, bazalka čerstvá, koření grilovací, sůl, pepř mletý, kečup sladký, rajče loupané, máslo, mouka hladká, mléko, ořech muškátový, sůl, sýr tvrdý
Výborné lasagne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng6l
99 názorů