Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory z papiňáku

Nápadů, jak připravit brambory netradičním způsobem, není nikdy dost. Tento, za použití tlakového hrnce a kousku másla, z nich vykouzlí dobrotu, ke které se rádi budeme vracet. Navíc je příprava velmi rychlá.

Hodnocení receptu je 5,0 (113×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

22. 6. 2010 21:12

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 890 kJ / 930 kcal
Bílkoviny20,14 g
Tuky17,40 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy162,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doma takto připravujeme brambory k minutkám už dávno. Brambory si ponechají veškeré živiny a chutě, kombinace s máslem a kmínem je nádherně provoní.

Když "vychytáte" ten správný plamen a čas, tak brambory budou na spodu krásně opečené do hněda, vrchní část podušená v másle a promícháním se chutě promísí. A opravdu tam není ani trošku vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 2. 2013 20:26

Isi:-*opět jsme si moc pochutnali:-p:yes::yes:Dělávám tu Tvou pochutinu hodně často a za príma receptík Ti nikdy nepřestanu blahořečit:-KVšak mě znáš-já a papiňáky;-):-D:-DBodík už nelze,tak alespoň další foto:-)

jarda Kadic jarda Kadic

9. 12. 2012 17:03

Petrusja: Já mám papiňáky 2,a dělal jsem je ve starém, ten nemá ještě ten ventilek a zadařilo se.Ten s ventilem asi potřebuje trochu víc páry, než ten ventilek zaskočí;-);-)

hosta hosta

9. 12. 2012 16:50

zanna: asi půjde o druh brambor - lépe se mi osvědčily salátové, ty moučné se rozsypou

zanna

9. 12. 2012 16:40

tak jsem zkoušela tyto brambory a jsou teda docela rozvařené :-( což je škoda, příště asi udělat silnější, nebo nevim proč to tak je?ale jinak chuťově výborné!

Petrusja

9. 10. 2012 14:52

Vůbec mi nezaskočil ventilek od papiňáku, takže mi ani nezačal syšet velký ventil.. máte někdo také zkušenost? Nebo, že bych měla nějaký špatný papiňák?;-(

hosta hosta

30. 9. 2012 12:39

Reny:Neobávej se, brambory obsahují spoustu vody, takže se spodek trošku opeče - podle toho, jak dlouho necháš "syčet" a vlastně se udělají v páře, nevyvaří se do vody chuť brambor, přidávám i sušenou smaženou cibulku z trhů. Ivana má fakt pravdu, dělám takhle brambory od doby, když stará KUKTA byla hitem (pro mladší generaci - Kukta se jmenoval starý hliníkový papiňák)

Reny

30. 9. 2012 11:21

Všude píší, že se tlakový hrnec nesmí používat bez vody - v návodu
od výrobce je psáno:
Nikdy nepoužívejte tlakový hrnec bez vody. Mohlo by dojít k vážnému poškození.
Nepoškodí se pojistka nebo hrnec ?
Mám obavy, nemáte s tím zkušenosti ? Bojím se tento recept udělat, abych nepoškodila tlakový hrnec.

Ewellina Ewellina

14. 9. 2012 11:06

Podle tohoto receptu vařím brambory dlouho, občas přidám lžíci sádla :yes: a doporučuji, jsou výborné :-K + 60

isindy isindy

2. 12. 2011 18:27

mabi: paráda ;-)

mabi

2. 12. 2011 16:18

dělala jsem poprvé a určitě ne naposledy, jsou naprosto luxusní :-K díky

Radka Novotna

15. 7. 2011 11:14

Brambory umi dobre uvarit kazdy. Myslite? Radsi se jeste podivejte sem
http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-var...

isindy isindy

3. 7. 2011 20:23

chocolate:super :yes::yes::yes:;-):-K

chocolate chocolate

3. 7. 2011 13:53

Dnes v presu (kotlety čekaly v troubě) přišla řada na tuhle báječnou vychytávku.Tisíceré díky Ivo:-K.
Můj muž opět prohlásil, že ten papiňák jsme měli mít už dávno jen kvůli těm bramborám:-D.
P.S.:Dnes byla i kůrčička, kotletka zbyla, brambory ne.

isindy isindy

25. 6. 2011 13:55

chevy: nezašlapu :-D:-D:-D náhodou se sádlem to určitě taky byla voňavá dobrota, zase v trochu jiné chuťové dimenzi :yes:....s tím máslem bez ostatního je to "nejčistší" podoba, ale lze samozřejmě rozšiřovat chuťovou paletu o česnek, cibuli, slaninu, bylinky, zmíněné sádlo...:yes::yes::yes: pokaždé budou trochu jiné, ale vždycky dobré ;-):-p

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 6. 2011 13:10

chevy:už jsem to též dělala se sádlem a přidala třeba trochu česneku a bylo to také super;-):yes:

1 2 3 4 5 6 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: brambory v papináku bez vody na másle brambory vařené v papináku vaření brambor v papinaku brambory na cibuli vařené v papiňáku brambory v tlakáči vařené brambory v papiňáku brambory v tlakovém hrnci brambory v papináku na másle papiňák vaření v papiňáku pecene brambory v papinaku brambory na masle v papinaku brambory pečené v papiňáku recepty z papiňáku brambory vařené v papiňáku bez vody papiňák recepty jak vařit v papiňáku vaření v papiňáku recepty recepty pro papiňák brambory

Suroviny: brambory, máslo, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Brambory z papiňáku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l26l