Ruský krém
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 497 kJ / 4 660 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,75 g |
| Tuky | 155,72 g |
| Vláknina | 26,80 g |
| Cholesterol | 1,91 g |
| Sodík | 997 mg |
| Sůl | 2,32 g |
| Sacharidy | 683,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme doběla s polovinou dávky cukru (60 g) a s vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme za postupného přidávání zbylého cukru pevný sníh.
Krok 2: Sníh lehce promícháme s ušlehanými žloutky, za pomalého přisypávání mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravíme vaječnou hmotu, lehce ji rozetřeme na pevný papír a upečeme ve vyhřáté troubě do růžova. Upečený korpus zbavíme papíru, necháme vychladit a nakrájíme na menší kostky.
Krok 3: Dvě třetiny mléka (500 g) přivedeme k varu s dvěma třetinami dávky krupicového cukru, přilijeme pudink rozmíchaný s trochou studeného mléka a krátce povaříme.
Krok 4: Vejce pečlivě rozšleháme se zbylým cukrem, rozředíme zbylým studeným mlékem, za stálého promíchávání vlijeme do vařícího mléka s pudinkem a zahříváme na páře, až směs zhoustne (nesmí se vařit, vejce by se srazilo).
Krok 5: Do horkého krému pečlivě zamícháme želatinu nabobtnanou v pitné vodě a vanilkový cukr a za občasného míchání necháme vychladnout.
Krok 6: Dobře okapané kompotové meruňky nakrájíme na kostky a lehce je promícháme s nakrájeným korpusem. Směs rozdělíme do olejem vytřených porcelánových šálků a zalijeme krémem (studeným).
Krok 7: Naplněné šálky vložíme do nádoby s vodou (3/4 výše krému) a vaříme zvolna nejméně hodinu. Vychladlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou šlehačkou s cukrem a meruňkami.
Zveřejněno 4. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ruský krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JNjl
Moje poznámka
Ruský krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JNjl
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 2 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 10 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uherská pěna
Daami před 34 minutami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 2 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 2 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 2 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 3 hodinami
Čína z vepřového masa
IvanaK před 3 hodinami
Kuřecí medailonky na kari s hořčicí
nvm250 před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky
tyna.korinkova před 3 hodinami
Úly, svíčky, stromečky
tyna.korinkova před 4 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Michaela82 před 4 hodinami
Tématické fráze:
salkový krém,
ruský krém,
salko krém,
ruské krémy,
pevný krém,
krém ze salka,
recept na ruský krém,
ruské recepty,
pridavani želatiny do horkeho pudinku,
ruské krémy,
ruské krémy,
varit krem,
vysi krem,
rusky krem recept,
pevny vanilkovy krem,
ruský krém moučník,
rusky moucnik,
maslovo salkovy krem,
ruský bílkový sníh,
ozdoby z máslového krému rusky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mléko,
cukr,
cukr vanilkový,
pudink,
vejce,
želatina,
kompot meruňkový,
olej,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
kompot meruňkový
Komentáře (1)