Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí polévka s nudlemi

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 3. 2008 11:26

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JosefZeravicky

22. 6. 2021 13:39

DOBRÝ DEN,
toš polívka z kuřecích čtvrtek je vynikající, ale podle mého stačí kuřecí skelety. Jsou velmi levné a masa podobně , ale polívkového i s kostí. Tři skelety vařím jen lehkou bublaninovánínou asi hodinu, samozřejmě všeho koření v moravském duchu. Vždy k tomu dělám játrové kuřecí knedlíčky, které vařím v tom vývaru, neb tomu dodá povýšenou chuť naší oblasti.
A nudle- podle tradice. Někdo vaří mimo vývar, jsou pak prázdné a fádní, když je dá před servírováním do talíře a zchladí poévku. Mně se osvědčilo nudlové drobení ( těsro na nudle, které se nastrouhá na hrubém struhadle a usuší. Poté se přidá do vývaru a tam se uvaří. Je i jinávarianta, že se usuší, poté uvaří a po určitém množství zamrazí. Potom už jen se dá do vývaru k provaření a je hotovo. Tento způsob preferuju, neb do kuřecího váývaru nepřinese moukový nádech a moukovou clonu.
ALE JINÁ OBLAST, JINÁ NÁKLONNOST A I JINÁ FINANCIONÁDA.
,,toš tak,,

Ivana79 Ivana79

10. 12. 2012 20:43

Ja varím takúto polievku ako Marta,ešte pridávam kúsok zelenej papriky.Je to výborná klasika:-*:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 9. 2010 18:54

Kuřecí polévku máme také rádi,ale já ji vařím ze skeletu:-)Posílám bodík +:yes:za dobrou chuť a přidávám foto z dnešního obědu;-)

petrzelka

1. 6. 2010 16:27

Kuřecí polévku máme rádi:-K:yes:

Svetlana Svetlana

23. 11. 2009 13:48

...Ladik marodí, tak jsem mu taky uvařila jeho oblíbenou nudličkovou polívku (to je pro něho každy vývar s nudlema a s mrkví;-))...

Paprika Paprika

26. 11. 2008 18:39

Já dělám vývar z kuřecí kostry (vykoštěné kuře mám na roládu). Tentokrát jsem se překonala a udělala jsem dokonce domácí nudle, ale asi jsem kopyto na to válení a krájení. Vlasové nebyly ty nudle ani z dálky, velikostí připomínaly spíše celestýnské. Ale děti s manželem měli kino, chechtali se, jak se maminka snaží tu placku rozválcovat a ono to nešlo a nešlo. Asi špatná konzistence, co?

Marta Marta

11. 8. 2008 15:57

já do vývaru ještě dávám bobkový list a nové koření, mám ráda, když voní. A taky si myslím, že se vyplatí uvařit si těstoviny zvlášť. V polívce až moc změknou, ikdyž už se hrnec nevaří, tak ty těstoviny v tom tak nějak dojdou a vývar už pak není tak pěkně čirý. Vařící polévka se propláchnutou zavářkou i pěkně ochladí.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí polévka recept kureci polevka kuřecí polívka nudličková polévka kuřecí vývar recept kuřecí vývar s nudlemi nudlová polévka recept kuřecí nudlová polévka recept na kuřecí polevku recept kuřecí polévka polévka kuřecí kuřecí vývar polévka polévka kuřecí vývar celestinske nudle recepty kuřecí polévka kuřecí polévka vývar polévka z kuřecího vývaru nudle do polivky kuřecí vývar nudlová polévka

Suroviny: kuře čtvrtky, voda, pepř, sůl, zelenina kořenová, nudle vlasové

TopRecepty.cz

Kuřecí polévka s nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xEr