Postup přípravy
Zveřejněno 22. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí polévka s nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xEr
Moje poznámka
Kuřecí polévka s nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xEr
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 5 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 17 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 19 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
drutek73 před 27 minutami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 1 hodinou
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 3 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 6 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 14 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 15 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí polévka recept,
kureci polevka,
kuřecí polívka,
nudličková polévka,
kuřecí vývar recept,
kuřecí vývar s nudlemi,
nudlová polévka recept,
kuřecí nudlová polévka,
recept na kuřecí polevku,
recept kuřecí polévka,
polévka kuřecí,
kuřecí vývar polévka,
polévka kuřecí vývar,
celestinske nudle,
recepty kuřecí polévka,
kuřecí polévka vývar,
polévka z kuřecího vývaru,
nudle do polivky,
kuřecí vývar,
nudlová polévka
Suroviny:
kuře čtvrtky,
voda,
pepř,
sůl,
zelenina kořenová,
nudle vlasové
Komentáře (18)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
toš polívka z kuřecích čtvrtek je vynikající, ale podle mého stačí kuřecí skelety. Jsou velmi levné a masa podobně , ale polívkového i s kostí. Tři skelety vařím jen lehkou bublaninovánínou asi hodinu, samozřejmě všeho koření v moravském duchu. Vždy k tomu dělám játrové kuřecí knedlíčky, které vařím v tom vývaru, neb tomu dodá povýšenou chuť naší oblasti.
A nudle- podle tradice. Někdo vaří mimo vývar, jsou pak prázdné a fádní, když je dá před servírováním do talíře a zchladí poévku. Mně se osvědčilo nudlové drobení ( těsro na nudle, které se nastrouhá na hrubém struhadle a usuší. Poté se přidá do vývaru a tam se uvaří. Je i jinávarianta, že se usuší, poté uvaří a po určitém množství zamrazí. Potom už jen se dá do vývaru k provaření a je hotovo. Tento způsob preferuju, neb do kuřecího váývaru nepřinese moukový nádech a moukovou clonu.
ALE JINÁ OBLAST, JINÁ NÁKLONNOST A I JINÁ FINANCIONÁDA.
,,toš tak,,