Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes (rijet)

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.

Hodnocení receptu je 5,0 (101×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 500 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 480 min + doba tuhnutí

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

16. 8. 2010 14:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie483 kJ / 116 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

16. 8. 2010 16:16

rebeko:-), já nevím, jak bych Ti popsala, s vínem je to takové ochucenější, ale žádný velký podstatný rozdíl to není:-)

rebeka rebeka

16. 8. 2010 15:51

tak toto určitě vyzkouším:yes::-pjaký je chuťový rozdíl,když dám vodu místo vína:-?

maris maris

16. 8. 2010 14:50

Děkuju vám :-K:-)
Eli, neváhej, je to moc dobré:-p

Eliza Eliza

16. 8. 2010 14:43

Maris, hned mi něco říkalo, že to bude recept od tebe...:-K Já už se na tohle jídlo chystám kolik let, ještě na něj bohužel nedošlo...;-):-p
+:yes:

Bibinka Bibinka

16. 8. 2010 14:35

Maris, to je úžasně nápaditý, jen ten PH nemám, tak bych to musela vařit na sporáku několik hodin. To by nám moc chutnalo a ty máš 3.bodík:yes:

ivulinka ivulinka

16. 8. 2010 14:29

Moc hezké, s chutí bych si namazala...:-p:yes:

Klariska Klariska

16. 8. 2010 14:24

Hned bych si dala :yes:.

1 11 12 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci

Suroviny: víno bílé suché, sůl

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX