Postup přípravy
Krok 1: Uzenou plec dáme vařit do osolené vody, po změknutí vytáhneme, nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Do vývaru dáme vařit kroupy a brambory.
Krok 3: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme k ná kostky uzeného masa. Orestujeme a přidáme do polévky. Zdobíme pažitkou.
Zveřejněno 18. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá uzená polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ykQ
Moje poznámka
Rychlá uzená polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ykQ
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 7 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 1 hodinou
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 4 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 5 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 6 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 6 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 6 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 7 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 7 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 8 hodinami
Tématické fráze:
kalná polévka,
uzená polévka,
jak na kalnou polévku,
aby nebyl vývar kalný,
kalný uzený vývar,
vývar z uzeného masa je kalný,
uzena polevka recept,
uzená polévka recepty,
rychlá polévka,
polevka z uzeneho,
kdyz je kalny vyvar,
kalná uzená polévka,
polevka z uzene plece,
aby vývar nebyl kalný,
uzená polévka z plece,
kdyz je vyvar kalný,
hovězí vývar aby nebyl kalný,
rychlé polévky,
bílá uzená polévka,
recept uzená polévka
Suroviny:
plec uzená,
brambory,
sůl,
kroupy,
cibule,
olej,
pažitka
Komentáře (4)
Děkuji moc za radu
Doporučuji do vody k masu přidat kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, pak celou cibuli a koření = celý pepř a nové koření (jako když vaříme hovězí polévku).
Aby uzený vývar nebyl kalný, tak kroupy zásadně vařím zvlášť (v dostatečném množství vody).
Po uvaření kroupy ještě propláchnu studenou vodou a až pak je přidám do hotového uzeného vývaru.
Nakonec přidám na kostičky nakrájené brambory, které taky vařím zvlášť v osolené vodě.
Vše ostatní podle uvedeného receptu, kterému posílám bodíka.