

Kuřecí maso s lučinou
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 2 Lučiny
- mléko
- sůl
- pepř
- cibule
- žampiony
Postup přípravy receptu
Lučinu rozmícháme s mlékem a přidáme na drobno nakrájenou cibuli.
Naklepané a ochucené plátky masa namáčíme do lučiny, vyskládáme do pekáčku, zalijeme případným zbytkem lučiny a necháme asi hodinu odpočívat v lednici.
Potom posypeme podušenými, na tlustší plátky nakrájenými žampiony a pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut přikryté a dalších 10 minut odkryté na 180°C.
Jako přílohu dělám pečené brambory nebo hranolky.
Poznámka od kuchařky
recept od kamarádky, fotku dodám později
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí maso s lučinou
-
Moc nám chutnalo
+
-
Koldík, já tě vítám v naší Topkové rodině, jíž si se stal(a) dalším členem a přeju, aby se ti tu líbilo a našel(la) hodně dobrých receptů
-
Myslím, že jsem to také viděla - nebylo to v Prima vařečce? Pak jsem zkoušela péct s lučinou, ale nějak se mi srazila...Ale je to už spoustu let. Třeba bych to mohla zkusit znovu....
-
Podobný recet jsem viděla v TV vařit Věru Špinarovou. Já bych musela houby něčím nahradit (nepolknu je
), ale dík za tip. Mám ráda jídla z pekáče, není s tím tolik práce.
+