Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráčky, zelí a uzené maso

Voňavé křupavé bramboráčky, poctivé kysané zelí a šťavnaté uzené maso — trojice, která patří k nejoblíbenějším českým kombinacím. Tento sytý pokrm připomene poctivou domácí kuchyni našich babiček.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yoghurtt yoghurtt

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 273 kJ /
1 499 kcal
Bílkoviny55,18 g
Tuky19,74 g
Vláknina29,03 g
Cholesterol 523 mg
Sodík 295 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy262,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, utřený česnek, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé. Krok 2: V lívanečníku (nebo v klasické pánvi) rozehřejeme sádlo (nebo olej) a lžící do něj klademe hromádky těsta. Rozetřeme je na placičky a smažíme z obou stran dozlatova. Krok 3: Zelí vložíme do hrnce a podlijeme trochou vody. Vaříme doměkka 20–30 minut. Potom slijeme a dochutíme podle chuti. Krok 4: Uzené maso nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na lžíci tuku na pánvi. Nemusíme už solit, maso je samo o sobě dost slané. Krok 5: Na hotové bramboráčky na talíři navršíme zelí a přidáme kopeček uzeného masa, nebo zelí s uzeným masem promícháme.

TIP: Časté chyby při přípravě bramboráků

Zveřejněno 11. 9. 2010

Poznámka autorky yoghurtt

Z tohoto množství bylo 24 kusů bramboráčků připravených v lívanečníku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky, zelí a uzené maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j804

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky, zelí a uzené maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j804

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já taky slévám vodu a přilévám mléko, vždycky to taky tak dělala maminka i babička - ale je to kvůli tomu, aby brambory nezčernaly. / aspoň si to myslím:-) /.

Díky za body.
eliza: Je mi jedno,že tu recept je,já se tu s nikým nepředháním o nejvyšší počet bodů,ale proto,že moc dobře vařit neumím,a recepty,které se mi povedou si sem dám,abych je pro příště nemusela už hledat v kuchařce.Každý je děláme jinak.:-!

Aha, tak to je docela možné, jiný kraj, jiný recept. Děkuji za vysvětlení;-)

Jani, moje maminka dělá cmundu tak, že z brambor vymačká vodu, přilije mléko (docela dost) a pak zahušťuje moukou. Myslím, že je to jihočeský postup, dělali to tak i její rodiče - cmunda je pak taková vláčná, klidně by se dala zarolovat. Ale není to ta křupavá...
Mimochodem, myslím si, že recept tu už je. ;-) Budeme tu za chvíli zahlceni duplicitami.

Moc dobré, jen nechápu, když mám vodu slívat, proč pak přidávat mléko. Vodu neslívám a mléko nepřidávám a těsto je tak akorát;-):yes:

Tématické fráze:
uzené maso v bramboráku, bramborák s uzeným masem a zelím, aby brambory nezčernaly, jak pripravit uzene maso, jak upravit uzené maso, uzené maso recepty, uzene maso se zelim, doba vaření uzeného masa, uzene maso s bramborakem, jak vařit uzenou rolku, bramboráky ze zelí, uzene maso s bramboraky, uzené maso s bramborem, bramborák ze zelí, bramborák se zelím a uzeným masem, zeli k bramboraku, zelí s bramborákem, uzene maso na zeli, uzené maso na pánvi, uzené s bramborákem

Suroviny:
brambory, vejce, mléko, mouka hladká, česnek, zelí kysané, maso uzené, sádlo, majoránka, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu