Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka Rouz

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzenice ruzenice

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpálený olej vložím nakrájenou cibuli a smažím, když je cibule zesklovatělá, přisypu hl. mouku a smažím dál. Krok 2: Na osmaženou cibuli a mouku přidám mrkev, nové koření 4 kuličky a 6 kuliček celého pepře a kmín a sůl. Krok 3: Vše smažím a když je osmaženo, tak vleju houby, které jsem si předem namočila v teplé vodě a přidám vodu a majoránku a ostatní koření, co jsem psala na začátku. Vařím, až jsou houby měkké, přidám brambory a vařím. Když jsou brambory měkké, vypnu kamna a vložím do polévky lžíci polévkovou másla a posypu pažitkou. Dobrou chuť:-)

Zveřejněno 22. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka Rouz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2XV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka Rouz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2XV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bramboračka byla moc dobrá:-p dala jsem ještě trochu květáku a zelí kousek,to byly zbytky a potřebovala jsem to upotřebit;-) Přidala jsem trochu červené mleté papriky;-)
Rouz přidala jsem ti fotečku;-):-K

Tak jsem vyzkoušela a je báječná:yes: Použila jsem jednu cibuli, jednu mrkev, jednu a půl lžíce hladké mouky, dvě hrsti mražených hub a tři brambory. Koření nikdy neodměřuji, dávám podle chuti. Oproti receptu jsem přidala i kostku masoxu, jinak vše tak, jak je psáno. Polévka je hustá, sytá a výborná:-p Všem doporučuji.
Ruzenice, děkuji za recept, posílám za něj bod a fotečku:-)

:-OTo je nádherný talíř:-8Ale polévka vypadá taky moc hezky:-p;-)+4:yes::yes:

ruzenice :-), ano, je to věc názoru ;-) věř, že ani pro sebe suroviny nevážím a vařím běžně "od oka"...pokud bych si dělala jen poznámku pro sebe, určitě by vypadala také takto :-8...ale vzhledem k tomu, že toto je veřejný web, kterým nabízím recept k realizaci ostatním, tak i při vaření "od oka" vážím a měřím, kolik mi to oko hodilo ;-)

Jak jen začít:-):-K
suzanna-děkuji a myslím že bude vynikající:-K:-K:-K

a jinak k děvčatům,jsem zvyklá postavit na plotnu kastrol a začít prostě vařit,tak že u této polévky nenapíšu nic víc,protože je to velmi jednoduché.I Vaše názory jsou ale na místě,já to beru;-):-K:-K:-K

Já nejsem zase až tak zkušená kuchařka, ale na polévku dle tohoto receptu bych si klidně troufla. U polévek gramáž nepovažuji za zásadní a myslím, že se na tom nedá nic zkazit;-) Horší jsou např. recepty, u kterých se používá kynuté těsto a chybí tam gramáž......
Ruzenice, polévka vypadá moc pěkně, určitě vyzkouším. Možná už dnes k večeři:-p

Tohle je fakt, Růženko, nechceš to trošku upřesnit? :-K

pro zkušenou kuchařku jistě lehce proveditelný recept, dokážu si představit i chuť a interně oceňuji:-)...ale pro méně zběhlou kuchařinku bohužel asi neproveditelné, není udané množství jednotlivých surovin:-(...krom kuliček koření a pepře...a to je zase závislé na množství vody a ostatních surovin - do 1l dáme asi jiný počet než do 3l, že? ;-) takže po doplnění bych ocenila i bodem, takto nikoli :-(

Bramboračka zase trošku jiná,ale může býti dobrá:yes:+1;-)

Tématické fráze:
bramboracka, bramboračka recept, polévky recepty, polévky, bramboračka s cibulí, recepty bramboračka, dobra bramboracka, recept bramboračka, www recepty cz kuchařka, gramáž polévky, červená bramboračka, bramboračka polévka, polévka bramboračka, recepty-bramboračka, bramboračka ze zbytku, recept na bramboračku, bramborová polévka, bramboračka cibule, bramboračka bez cibule, recepty-gramaz

Suroviny:
olej, cibule, česnek, mrkev, houby sušené, kmín celý, sůl, pepř mletý, pepř celý, koření nové koření, majoránka, pažitka, brambory, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu