Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 368 kJ / 2 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,60 g |
Tuky | 120,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 61,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Caquelon (keramicka nadoba na fondue) poradne vymazeme rozkrojenym cesnekem.
Krok 2: Vsypeme syr smichany s Maizenou, pridame bile vino a citronovou stavu. Michame az bude syr tekute konzistence. Pokud se bude zdat prilis tekute, vsypavat opatrne Maizenu. Fondue musi drzet na chlebu a nemelo by byt ani prilis tekute ani prilis huste :-).
Krok 3: Pridame tresnovici. Pokud jsou stolovnici i deti, tak se da nahradit bile vino i bezalkoholovym jabcakem (jablkove vino) nebo i jablkovym mostem. Podavame s bilym chleben nakrajenym na 3x3x3 cm. Podavame s vinem - v zadnem pripade s pivem !!! Nejlepe si opatrite fondue set s keramickou nadobou, varianta je treba ohrivatko na kavu/caj ktere funguje na 2-3 cajove svicky.
Zveřejněno 17. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fondue sýrové - základní recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1nB
Moje poznámka
Fondue sýrové - základní recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1nB
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 4 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 6 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 56 minutami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 2 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 3 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 3 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 3 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
fondue recept,
fondue recepty,
sýr na fondue,
recepty na fondue,
recept fondue,
recept na fondue,
fondue sýr,
sýrová omáčka na fondue,
recepty fondue,
syr fondue,
sýrová omáčka fondue,
fondue,
nádoba na fondue,
sýrové recepty,
jak udělat fondue,
sýrové fondue v chlebu,
elektrické fondue,
syr do fondue,
fondue kuchařka,
sýr na fondue recept
Suroviny:
česnek,
víno bílé,
šťáva citronová,
sýr strouhaný,
škrob kukuřičný,
třešňovice,
ořech muškátový,
pepř
Komentáře (10)
Nádoba na fondue sa najprv vytrie strúčikom cesnaku.Až potom sa vsype strúhaný syr a šťava a mieša sa, podlieva bielym suchým vínom podľa potreby. Pomaly syr tavíme.
Na 800 g syra je 3 dl vína málo. Na 1 osobu počítajte so 150 g syra, viac nedokážete zjesť, pretože sa používa syr s vysokým obsahom tuku a je to veľmi sýte.
Keď je syr úplne roztopený a je z toho hladká omáčka, vmieša sa v troche vody rozmiešaná lyžička škrobu. Nakoniec sa vmieša 0,5 dl čerešňovice. Slivovicu nepoužívajte, je veľmi aromatická a prehluší chuť syra.
Pre stolovníkov nachystáme do misiek kocky bieleho chleba, ktorý si napichujú na špeciálne vidličky, namáčajú do syrového fondue, obtočia omáčku okolo chleba a šup do pusy.
Celý obrad prípravy fondue sa robí pred hosťami, ktorí sedia pri stole, popíjajú biele víno a debatujú.
V žiadnom prípade do fondue nepatrí jabčák
Pokiaľ si chcete opatriť "fonduovač", opatrite si elektrický s termostatom.
Najlepší je ten spodok, ktorý sa vám prichytí na dno a treba ho vyškrabať.