Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 368 kJ / 2 239 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,60 g |
| Tuky | 120,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 8,01 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 61,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fondue sýrové - základní recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1nB
Moje poznámka
Fondue sýrové - základní recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1nB
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 6 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 50 minutami
Bábovka Albert
Ketynna před 1 hodinou
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 1 hodinou
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 1 hodinou
Rajská omáčka
Vershyna před 2 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 2 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 3 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 4 hodinami
Vosí hnízda
mares-mikulas před 4 hodinami
Tématické fráze:
fondue recept,
fondue recepty,
sýr na fondue,
recepty na fondue,
recept fondue,
recept na fondue,
fondue sýr,
sýrová omáčka na fondue,
recepty fondue,
syr fondue,
sýrová omáčka fondue,
fondue,
nádoba na fondue,
sýrové recepty,
jak udělat fondue,
sýrové fondue v chlebu,
elektrické fondue,
syr do fondue,
fondue kuchařka,
sýr na fondue recept
Suroviny:
česnek,
víno bílé,
šťáva citronová,
sýr strouhaný,
škrob kukuřičný,
třešňovice,
ořech muškátový,
pepř
Komentáře (10)
Nádoba na fondue sa najprv vytrie strúčikom cesnaku.Až potom sa vsype strúhaný syr a šťava a mieša sa, podlieva bielym suchým vínom podľa potreby. Pomaly syr tavíme.
Na 800 g syra je 3 dl vína málo. Na 1 osobu počítajte so 150 g syra, viac nedokážete zjesť, pretože sa používa syr s vysokým obsahom tuku a je to veľmi sýte.
Keď je syr úplne roztopený a je z toho hladká omáčka, vmieša sa v troche vody rozmiešaná lyžička škrobu. Nakoniec sa vmieša 0,5 dl čerešňovice. Slivovicu nepoužívajte, je veľmi aromatická a prehluší chuť syra.
Pre stolovníkov nachystáme do misiek kocky bieleho chleba, ktorý si napichujú na špeciálne vidličky, namáčajú do syrového fondue, obtočia omáčku okolo chleba a šup do pusy.
Celý obrad prípravy fondue sa robí pred hosťami, ktorí sedia pri stole, popíjajú biele víno a debatujú.
V žiadnom prípade do fondue nepatrí jabčák
Pokiaľ si chcete opatriť "fonduovač", opatrite si elektrický s termostatom.
Najlepší je ten spodok, ktorý sa vám prichytí na dno a treba ho vyškrabať.