Zapečený květák
K přípravě zapečeného květáku podle tohoto receptu nám stačí jen několik surovin. Předvařený a rozmačkaný květák smícháme s ostatními přísadami a zapečeme dorůžova. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 308 kJ / 2 464 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,33 g |
| Tuky | 152,96 g |
| Vláknina | 15,62 g |
| Cholesterol | 945 mg |
| Sodík | 2,37 g |
| Sůl | 5,63 g |
| Sacharidy | 200,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod vodou a dáme jej vařit do slané vody. Vaříme doměkka (cca 10 až 15 minut).
Krok 2: Potom květák rozmačkáme v míse, přidáme nadrobno nakrájený salám, slaninu a cibuli.
Krok 3: Česnek prolisujeme, přidáme vejce, krupici, sůl, pepř, kmín podle chuti, nasekanou petrželovou nať.
Krok 4: Dobře promícháme, až vznikne středně řídké těsto. Můžeme ještě dochutit pepřem a solí. Jestliže je těsto moc řídké, přidáme ještě trochu krupice.
Krok 5: Pečicí plech vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto do něj nalejeme a rozetřeme po celé ploše. Těsto ještě poklademe tenkými plátky sádla.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě (200-250 °C) dorůžova.
Upečený květák rozkrájíme na kousky a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Upečený květák rozkrájíme na kousky a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 27. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený květák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1V
Moje poznámka
Zapečený květák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v1V
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Tématické fráze:
zapečený květák,
zapečený květák recepty,
květák recepty,
zapékany květák,
zapečený květák recept,
květák zapečený,
recept na zapeceny kvetak,
recepty květák,
recepty z květáku,
recepty zapečený květák,
květák recept,
recepty na zapečený květák,
zapeceny kvetak s bramborem,
květák zapečený v troubě,
recept zapečený květák,
květák,
jídla z květáku,
recept na zapékaný květák,
recept květák,
recepty na zapékaný květák
Suroviny:
květák,
junior,
slanina anglická,
cibule,
česnek,
vejce,
krupice dětská,
sůl,
pepř,
kmín celý,
nať petrželová,
sádlo,
olej,
strouhanka
Komentáře (5)