Cukrářské jablečné řezy
Nevíte si rady se zásobou jablek? V tom případě vyzkoušejte osvědčený recept na skvělé jablečné řezy. Jsou jednoduché na přípravu, křehké, vláčné a mile starosvětské. Jedno úskalí však přece jen mají – není snadné je ubránit před rodinou.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti přibližně 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 744 kJ / 3 285 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,76 g |
| Tuky | 164,36 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 266 mg |
| Sodík | 977 mg |
| Sůl | 3,04 g |
| Sacharidy | 381,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku s kypřicím práškem prosejeme do misky. Přidáme nakrájenou Heru, citronovou kůru a šťávu, vejce, mléko, cukr a sůl. Rychle vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme ho v chladu 30 minut odpočinout.
Krok 2: Plech vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Jablka omyjeme a nastrouháme nahrubo. Dle chuti k jablkům přidáme nasekané ořechy a rozinky.
Krok 4: Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme dva pláty o velikosti plechu.
Krok 5: První plát dáme na vymazaný plech a na něj rozprostřeme nastrouhaná jablka. Posypeme skořicí a cukrem podle kyselosti jablek.
Krok 6: Překryjeme druhou vyválenou plackou a dobře z boků zamačkáme a utěsníme spoje těst (jablka by jinak tekla). Párkrát propíchneme špejlí, aby mohla během pečení unikat pára.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 40 minut do růžova, podle trouby.
Krok 8: Ještě horké potřeme máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 20. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukrářské jablečné řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nODE
Moje poznámka
Cukrářské jablečné řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nODE
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 17 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 21 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 12 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 12 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 12 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
jablečné řezy,
nejlepší jablečné řezy,
jablečný řez,
jablečné recepty,
nejlepší jablečné recepty,
rychlé jablečné řezy,
rezy s jablky,
cukrářské jablkové řezy,
cukrářský jablečný koláč,
jablečné moučníky,
jablečné řezy s ořechy,
jablečné řezy na plech,
cukrářské kvasnice,
cukrářský štrůdl,
cukrarske recepty,
recept na jablečné řezy,
jablecne rezy recept,
jablečný řezy,
řezy z cukrářských kvasnic,
jablečné řezy s jablky
Suroviny:
mouka polohrubá,
tuk hera,
mléko,
cukr krupice,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
kůra citronová,
šťáva citronová,
sůl,
jablko,
rozinky,
ořechy,
skořice mletá,
cukr krystal,
cukr moučkový,
tuk,
máslo
Komentáře (76)
Stojí psáno: 8 lžic vlažného mléka
takže tuk rozpustit, či nechat povolit.
Podobná těsta dělám ze studených surovin.