Postup přípravy
Krok 1: Porce hejka očistíme a zbavíme hřbetní a břišní ploutve (vede přes celou rybu).
Krok 2: Porce ryby osolíme a připravíme si těsťíčko ze směsi hrašky-pikant, vody a nasekané petrželové nati.
Krok 3: Jakmile je hustota těstíčka taková, že bezproblémově drží na rybě tak vkládáme obalené ryby do rozpáleného oleje a velmi zprudka opékáme, dokud není těstíčko krásně zlaté a křupavé.
Krok 4: Po osmažení necháme okapat na ubrousku a podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Zveřejněno 1. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený hejk v pikantním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZMg
Moje poznámka
Smažený hejk v pikantním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZMg
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 9 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 9 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 14 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 14 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutý knedlík
RadkaaK před 6 minutami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 41 minutami
Pečená švestková povidla
Anche před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 1 hodinou
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 2 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 7 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 9 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 10 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 10 hodinami
Tématické fráze:
hejk,
ryba hejk,
hejk recept,
recept na hejka,
jak připravit hejka,
recepty z hejka,
ryba hejk recepty,
priprava hejka,
hejk mořská štika,
recepty na hejka,
mořský hejk,
hejk recepty,
ryba hejk recept,
mořská štika hejk,
hejk ryba,
obalovaný hejk,
smažený heik,
morska ryba hejk,
recept hejk,
hejk v pivním těstíčku
Suroviny:
mořská štika,
směs hraška pikant,
nať petrželová,
voda,
olej,
sůl
Komentáře (2)