Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 072 kJ / 1 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 171,62 g |
| Tuky | 85,34 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 3,94 g |
| Sacharidy | 58,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme.
Krok 2: Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části).
Krok 3: Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme.
Krok 4: Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne.
Krok 5: Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís - krájíme tenčí plátky.
Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Zveřejněno 23. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mramorové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4A
Moje poznámka
Mramorové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4A
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 5 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 7 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 11 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 29 minutami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 1 hodinou
Svačinové sendviče
Kajkajak před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 2 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 3 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 4 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 4 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 4 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 5 hodinami
Tématické fráze:
porcování vepřového masa,
studené pohoštění,
porcování srnky,
porcování srnce,
porcování vepřového,
porcovani kyty,
porcování vepře,
porcování srnčí maso,
porcovani masa,
porcování srnčího masa,
porcování vepřové kýty,
pohoštění recepty,
studené maso,
porcování srnčího,
vepřové maso porcování,
jak krájet maso,
jak porcovat vepřové maso,
jak porcovat maso,
porcování masa na roládu,
porcování srnčí
Suroviny:
kýta vepřová,
vejce,
mouka hrubá,
kapie nakladané v oleji,
okurky sterilované,
sýr tvrdý,
mléko,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (14)