Věnečky
Udělejte na chvíli z vaší kuchyně malou cukrárnu a připravte si výborné věnečky s pudinkovým krémem. Vzdušné pečivo s jemným krémem je ideální pro rodinné oslavy, ale i jen tak ke kávě. Podle tohoto receptu je zvládne připravit každý.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde přibližně 35 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 693 kJ / 4 946 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,96 g |
| Tuky | 298,72 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 2,12 g |
| Sodík | 1,16 g |
| Sůl | 2,62 g |
| Sacharidy | 452,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas předehřejeme troubu na 250 °C.
Krok 2: Těsto: Ve vodě rozpustíme tuk, mírně osolíme. Jakmile začne voda vařit, přisypeme mouku a za stálého míchání provaříme. Necháme vychladit a poté postupně, po jednom, zašleháváme vejce.
Krok 3: Plech vyložíme papírem na pečení a na něj stříkáme pomocí cukrářského sáčku věnečky.
Krok 4: Pečeme na 250 °C zhruba 25 minut.
Krok 5: Na krém rozmícháme v mléce pudinkové prášky, oba cukry a dáme vařit. Jakmile začne pudink vařit, vmícháme vejce a necháme spolu povařit. Hotový pudink necháme vychladit.
Krok 6: Jakmile je pudink vychlazen, zašleháme do něj máslo. Krém naplníme do cukrářského sáčku se zdobičkou a plníme věnečky.
Zveřejněno 12. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWRR
Moje poznámka
Věnečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWRR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 16 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 17 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 17 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 18 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Tématické fráze:
věnečky,
vanilkový krém do věnečků,
věnečky recept,
nejlepší krém do věnečků,
recepty na věnečky,
recept na věnečky,
venečky se šlehačkou,
pečení věnečků,
šlehačkový krém do věnečků,
venecky videorecept,
věnečky z ivy,
minivěnečky,
recept věnečky,
věnečky s pudinkem,
jak dlouho se pecou venecky,
vanilkové věnečky,
jak se pecou venecky,
venecky recepty,
věneček z obilí,
vanilkovy krem na venecky
Suroviny:
tuk ztužený,
mouka polohrubá,
voda,
vejce,
sůl,
mléko,
máslo,
cukr,
vejce,
pudinkový prášek,
cukr vanilkový
Komentáře (52)
V záhlaví píšou že Počet porcí: 35, leč záleží na velikosti, že
No, ale asi by bylo lépe vybrat si jiný recept...
Nemusi