Bylinkový králík na houbách

dzungila Kuchařka: dzungila

Jiné maso 25 názorů

Suroviny

1 králík
200 g anglické slaniny na špikování
250 g hub
2 cibule
6 stroužků česneku
sůl
oříšek másla
granulovaná jíška
marináda:
3 dcl oleje
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky oregána
1/2 lžičky bazalky
1/2 lžičky rozmarýnu
1/2 lžičky římského kmínu
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme a každou porci prošpikujeme hranolkem slaniny. Ze všech stran mírně osolíme.

  2. Marinádu vymícháme z uvedených surovin a přidáme do ní proužky cibule a plátky česneku. Dobře promícháme.

  3. Vzniklou směsí potřeme maso po všech stranách a v nádobě, ve které jej budeme péct, dáme do lednice do druhého dne uležet.

  4. Troubu předehřejeme na 200 stupňů, maso podlijeme vodou a zakryté pečeme asi hodinku a půl. Poté k masu asi na 30 minut přidáme kousky hub a dopečeme odklopené. Pekáč přendáme na sporák, kousky masa vyjmeme a uchováme v teple.

  5. Ve výpeku rozpustíme oříšek másla a zasypeme troškou granulované jíšky. Dobře provaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bylinkový králík na houbách

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Danielko, vidím to stejně;-), balíček mám doma a občas někam propašuji.
    Jani-klidně ti ho pošlu.

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Jani, recept vypada krasne, ale rimsky kmin je pro mne utrejch mezi korenim:-D:-D:-D. Varim s nim, ale velmi opatrne, hodi se prevazne do mexicke kuchyne. Klidne receptik vyzkousim, ale pul lzicky se mi zda strasne moc.....:-?:-?:-?:-? Bodik davam, ale mnozstvi si urcite upravim....:-D:;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Nádhera;-);-);-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    chocolate noooo a je to! Zkusím, jen až se ženu aspoň ty přední nohy. My jsme jen dva, takže 4 kusy těch předníh nohou stačí, houby bych ještě nějaké měla, jen ať už je jich zase plný les!:-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Jani, římský kmín má specifickou chuť, já bych k drcenému kmínu přidala trochu citr.kůry, možná i špetku koriandru.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, víš, tady někdo myslím psal, co je podobné římskému kmínu, on prý s klasickým nemá nic společného:-S Jen kdo to byl? Já recepty na králíky přímo sbírám!! A tenhle je naložený, to je pro mne přímo k vyzkoušení;-)

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Jani, díky za pochvalu.:-8 Myslím, že normálním drceným kmínem nic nezkazíš.;-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Andreo, zajímavé ingredience na marinádu. Myslím, že bych sehnala vše, krom toho římského kmínu. Dá se něčím nahradit?

    Odpovědět

  • Madlenka1 Madlenka1

    Králíka můžu...a s houbami a bylinkami...no, mňam...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Ten vypadá báječně:-p:-p:yes:+1

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: králík na houbách králík na bylinkách tip top recepty na králíka králík super recept cim nahradit rimsky kmin králík s houbami kralik s houbami recept králik recepty z králíka králík na houbách recepty králik v pomaláči rimsky kmin nahrada králík na houbách recept na houbach recepty na králíka králík s bylinkami na houbach králík recepty recept na králíka na na houbách recept na králíka na houbách králík + houby

Zapomněl/a jsem heslo