Dušené pečené koleno
Dušené pečené koleno je lahodná pochoutka, která se doslova rozplyne na jazyku. Je vhodné pro každou příležitost, neboť jeho křupavá kůrka a šťavnaté maso zaručují, že se na něj okamžitě seběhnou všichni strávníci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 287 kJ / 69 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 0,34 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno očistíme a vložíme do papiňáku. Přidáme 4 celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření, pepř a zalijeme vodou. Trochu více osolíme. Dáme asi na 40-60 minut (podle velikosti kolene) vařit.
Krok 2: Uvařené koleno vyjmeme, necháme trochu zchladnout a odstraníme kosti.
Krok 3: Do remosky dáme oloupanou a na měsíčky nakrájenou cibuli. Na ni položíme uvařené koleno obrané od kosti.
Krok 4: Utřeme 2 stroužky česneku se solí. Maso potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a mletou paprikou. Podlijeme trochou vývaru, ve kterém se koleno vařilo.
Krok 5: V remosce ještě asi 20-30 minut zapečeme. Kdo nevlastní remosku, upeče klasicky v pekáčku v troubě (při 180 °C).
Zveřejněno 6. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené pečené koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/52A
Moje poznámka
Dušené pečené koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/52A
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 12 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 6 minutami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 33 minutami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 34 minutami
Majonézové rohlíky
Annanas před 35 minutami
Banánové sušenky
Annanas před 36 minutami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 1 hodinou
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 1 hodinou
Sýrovo - kuřecí placičky
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra dušená
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Sahula před 2 hodinami
Tématické fráze:
pečené koleno,
pečené koleno recept,
pečené vepřové koleno,
tv paprika recepty,
pecene veprove koleno recept,
vepřové koleno pečené,
recept pečené koleno,
vepřové koleno v papiňáku,
recept na pečené koleno,
veprove koleno,
dušené vepřové koleno,
pečená kolena,
pečený koleno,
koleno pecene,
koleno v papinaku,
recept na pečené vepřové koleno,
vařené koleno,
pečené koleno v remosce,
recepty pecene koleno,
vepřové koleno dušené
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
česnek,
sůl,
paprika sušená sladká,
kmín celý
Komentáře (20)
Krom toho ta cibule je tam "divná" a česnek se pálí... Prostě se mi nepovedla taková chutná vykřupaná pečeně, jakou jsem si představovala..