Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitek „Naháč z Vysočiny“

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 763 kJ /
900 kcal
Bílkoviny149,63 g
Tuky32,04 g
Vláknina1,41 g
Cholesterol 488 mg
Sodík 376 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy2,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa co nejvíce naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do nich směs mletého masa. Krok 2: V pekáčku na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a narovnáme těsně k sobě naháčky. Krok 3: Zalijeme horkým vývarem, aby maso bylo téměř potopené a pečeme zakryté v předehřáté troubě na 250 °C asi 15 minut, potom na 200 °C dopečeme dozlatova. Krok 4: Občas přelijeme vypečenou šťávou. Kdo chce, může v průběhu pečení trošku zahustit šťávu. Pokud plníme tučnějším mletým masem – můžeme po upečení odebrat vypečený tuk.

Zveřejněno 30. 1. 2011

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: příloha MF Dnes – Krajové speciality.

Příprava receptu je jednoduchá s minimem koření, ale hodně šťavnatá a jemné sváteční chuti.

V originálu se naháčci plní tak, že dáte válečky mletého masa proti sobě na vzdálenější okraje a stočíme oba směrem k sobě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitek „Naháč z Vysočiny“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/89Z5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitek „Naháč z Vysočiny“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/89Z5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Paráda. :-K

Tak tohle vypadá mooooc lákavě, jistě vyzkouším, až koupím kýtu, moc děkuju za tip na oběd <3;-)

Karofka: Pise Jahoda /30.1. 2011/ : Mimosa - šlehačka jde celá do sekané (spojí tu sekanou) a dělá to celé potom šťavnaté, něco zůstane v sekané, něco se vypeče. Těžko se to vysvětluje - ale dobře bašt

Mimosa.Také jsem hledala co se smetanou, děkuji za objasnění. Recept se mi líbí, Jahoda by mohla do něj doplnit vysvětlení o smetaně.

Kouzelné:-*:yes:

Jahůdko, naháč je fešák a určitě by se mi líbil, i kdyby se oblékl;-):yes::-))+

Nádhera!:-K:yes::yes:

Elizo, vím, že focení je Tvůj koníček. Je to poznat nejen z tohoto komentáře, ale samozřejmě hlavně z Tvých fotek.:-K
Tak v mém případě - obyčejný foťák (bez návodu na focení) a pokud není za oknem to správné světlo, tak fotky nic moc. Večer mám jedno místo asi 30x30cm a vyjde, nevyjde:-D
A ta okurka - okamžitý nápad toho, co je po ruce.:-8
Díky, ale hlavně zdraví, že jo:-K

Myslím to úplně vážně - Jahody fotografie jsou nádherně zasvícené, vytvářejí dojem plastičnosti. :yes: Neříkám, že nejsem spokojená s tím, co přidávám já - to bych to nepřidávala. Ale různost osvětlení dělá hodně...Jahůdka asi fotí při denním světle a nejspíš bude mít kvalitní foťák. Já mám aparát hodně dobrý a pokud jsem stihla zaznamenat, tak nejlepší zde. Ale jen tak cvakám a neumím s ním, věřte nevěřte...:-/ Sázím na kompozici a fotím jen při zářivce v kuchyni, ale Jahoda to má vyladěné všemi směry. Tak to prostě je...:-K

musím reagovat na komentík Eli..ty si na něco stěžuj..zrovna ty:-//:-!:-!tvoje fotky jsou excelentní:-!:yes::yes::yes::-K

Jahůdko, opět krásný recept a úplně nejvíc jsem nadšená z prezentace kyselé okurky...to ladné fotogenické prohnutí se strukturou pupínkové kůry v popředí, k tomu nádherná "kyselo-okurkově" zelená...:-p;-) A zrnka rýže odrážející se na podkladě...Vymazlené fotky, o těch můžeme jen snít...:-):yes:
No a jídlo, to je bezpochyby výtečné...:-p

paráááda:yes:uloženo,realizováno bude o víkendu,pak písnu;-):yes:

to je krása od pohledu....hned bych ochutnala:-p:yes:

Náádhera:-p:yes:

:yes: to je krása, recept i fotky:yes::yes::-K

Jahůdko,krááása,mňam,mňam:-K:-K:-K

Děkuji všem:-K
Mimosa - šlehačka jde celá do sekané(spojí tu sekanou) a dělá to celé potom šťavnaté, něco zůstane v sekané, něco se vypeče. Těžko se to vysvětluje - ale dobře baští:-p:-*

ukládám a fotka:-K:yes:

Vypadá to skvěle,kam zmizela ta šlehačka?:-O

Jedna z nej, nej fotek na topkách - foto 1 prostě nádhera;-);-);-)

moc hezké, ukládám a posílám + :yes:

:yes: a krásné fotky

Jahodo skvělé:yes:

Tématické fráze:
okurky naháče, dort naháč recept, okurky naháči, recept na dort naháč, vepřový naháč z vysočiny, recept na okurky naháče, dort naháč, okurky naháčky, vepřový naháč, jídlo naháč, nahac jidlo, krajové speciality vysočina, naháče z okurek, naháče okurky, zavitky z vysočiny, zavitek, okurky nahači recept, recepty z vysočiny, recept dort nahac, příloha mf dnes – krajové speciality.

Suroviny:
kýta vepřová, maso vepřové mleté, smetana ke šlehání, kmín drcený, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, cibule, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu