Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí jogurt - hustý

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

31. 1. 2011 13:00

Suroviny

Porce: 7 skleniček

Nutriční hodnoty

Energie3 001 kJ / 717 kcal
Bílkoviny52,00 g
Tuky22,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 610 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy76,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Může se to nechat i v hrnci a dát ho na teplé místo. Někdo to dělá na topení.Používám sušené mléko "bohemilk", dávám ho rovnou do mléka, nemusí se rozmíchávat zvlášť. Nedělá hrudky, krásně se rozpustí.

Salko se dávat nemusí, ale s ním je dobrý, nasládlý.My už ani nedáváme džem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Soukupka

13. 8. 2018 19:10

sarka 38: Já neměla sušené mléko, tak jsem dala sušenou syrovatku a.....super!!

Soukupka

13. 8. 2018 19:04

Dělala jsem se salkem před třemi měsíci, jeden jsme zapomněli v lednici, dnes byl nalezen a skvělý!!!! Jdeme večer pro kravské mléko ( domácí) a znovu uděláme.

Lenka

17. 4. 2017 19:38

Výborný,dnes vyzkoušený a povedl se.
Díky.:yes::-D

Jana

17. 5. 2016 14:45

Delávám doma také podobný recept, obcas zamením aktívii za holandii. Dost casto se mi stává, ze nemám doma susené mléko, protoze nejsem jeho zastáncem a na nic jiného ho nepouzívám, tak klído nahradím sunarem, jelikoz mám malé deti a sunar mám doma vzdy. Nekdy syn remcá, ze je málo sladký, tak pridám trtinový cukr, po kterém ale zustane melasa na dne sklenicky. Po jogurtech se jen zaprásí a nejstarsí 9ti letý syn by je klído snedl vsechny na posezení:-p

Pavla

15. 9. 2014 08:01

maja:Ahoj, prosím tě, jak děláš ten jogurt s termoskou?? děkuji:-))

Mikulka

6. 8. 2014 23:04

Já vyrábím bez jogurtovače, v peřině.Večer vyrobím, naleju do skleniček od přesnídávek, zabalím do utěrky a rychle zabalím do peřin pro hosty, ke snídani je hotový.

sarka 38

3. 10. 2013 17:54

Plnotučné mléko jsem nezkoušela. Jen to tekuté, sušené jen nízkotučné a polotučné. Takže si myslím, že to nebude vadit. Možná, že bude jogurt dokonce chutnější :-)

Raketa

30. 9. 2013 19:24

Vyrábím jogurt podobně, jen bez přidání sušeného mléka a dost mi vadí, že je poměrně řídký. Takže díky za tip se sušeným mlékem! Jen se chci zeptat, můžu použít mléko plnotučné? Obsah tuku mi nevadí, naopak. Např. při výrobě falešného marcipánu se podaří jen s polotučným, tak jestli tonení podobné.

sarka 38

17. 5. 2013 17:42

Poslední dobou místo salka dávám jen 5 lžic cukru, a je stejně hustý... :-) !! je to opravdu vykoušené protože ten jogurt dělám 1-2 týdně už několik let !! :yes:;-):-p

Trixy

17. 5. 2013 03:28

máte někdo odzkoušeno jestli tam to salko funguje pouze jako sladidlo nebo i jako zahuštovadlo?

sarka 38

7. 4. 2013 18:50

U nás mají v kauflandu jogurt také v krabici, jako prodávají čerstvé mléko, nebo kefír (podmáslí)... Jinak je ten domácí jogurt na chuť stejný jako kupovaný... :-p:-))

maja

7. 4. 2013 11:34

tejaja: máš pravdu, treba to tak brať, hlavne, že je hustý, chutný a čerstvý, vieš čo si tam dala. Zo zvedavosti som si kúpila actviviu bielu, je trochu redšia a tiež je veru ťahavá, hoci je z obchodu. Skúsila som hollandiu selský jogurt a je to asi rovnaké ako iné.:-)Ešte jeden poznatok, niekde som čítala, že sa dá robiť jogurt v termoske, fakt je to superné, len treba termosku na jeden liter so širším hrdlom. Hotový jogurt dám do pohárikov a do chladničky. Žiadny problém s rúrou, či je teplota dostatočná a pod., žiadna spotreba energie.

sarka 38

5. 4. 2013 21:06

Ano, máte pravdu trochu jinou konzistenci má, je "tahavý". Já jsem přestala poslední dobou dávat salko, a řekla bych, že je to trochu lepší. Když nedáte to sušený mléko, tak ten jogurt bude řidší. :-S

tejaja tejaja

4. 4. 2013 19:44

maja: doma urobený jogurt bude mať inú konzistenciu ako ten z obchodu. V tom z ochodu máš zahusťovadlá, škroby a iné, emulgátory...nie je to pfravý jogurt plný jogurtovej kultúry. Pozri na kelímok, čo obsahuje...jogurt má zahustiť jogurtová kultúra baktérií, nie škroby ani želatína. Takže nechci mať jogurt ako z obchodu :-D;-)

maja

4. 4. 2013 19:28

vie mi niekto poradiť, pokúšam sa robiť jogurt, je síce pekne hustý, ale trochu ťahavý, pridala som na zahustenie sušené mlieko, niekde som čítala, že je ťahavý kvôli sušenému mlieku. Ešte skúsim zmeniť značku jogurtu, potom už neviem. Použila som aj UH mlieko aj s krátkou trvanlivosťou.:-(

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí jogurt domácí jogurt se sušeným mlékem domácí jogurt recept recept na domácí jogurt recepty na domaci jogurt v jogurtovaci jak se dělá jogurt domáci jogurt v jogurtovači jak udělat domácí jogurt v jogurtovači recept na domaci jogurt v jogurtovaci domácí jogurt susene mleko domaci jogurty domácí jogurt ze sušeného mléka jogurtovač recepty jogurtovač recept jogurt ze salka sušená jogurtová kultura jak zahustit domácí jogurt domácí jogurt z jogurtovače recept na jogurt z jogurtovače domaci jogurt ze salka

Suroviny: mléko polotučné, mléko sušené, jogurt, jogurt bílý

TopRecepty.cz

Domácí jogurt - hustý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9GB