Guláš uherského grófa
Uvařte si s námi poctivý hovězí guláš z pohodlí domova. Základem pravého guláše je maso, nejlépe hovězí kližka, díky které je guláš šťavnatý a má nezaměnitelnou chuť. Zároveň má každý kuchař své tajné přísady, aby byl jeho guláš nejchutnější.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 086 kJ / 1 932 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,49 g |
Tuky | 112,59 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 531 mg |
Sodík | 3,04 g |
Sůl | 7,09 g |
Sacharidy | 51,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle knihy 2000 nejlepších receptů české i zahraniční kuchyně
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2011 16:42
http://www.toprecepty.cz/recept/16755-spenatove-no...
12. 2. 2011 16:27
12. 2. 2011 16:19
Eli, prepáč.
12. 2. 2011 16:15
12. 2. 2011 16:10
12. 2. 2011 15:04
Jako přílohu jsem dělala nočky (přílohové halušky) podle Magdalenky.
9. 2. 2011 08:28
9. 2. 2011 08:16
Jen jsem nedělala šišky, ale rozkrájela jsem to na kolečka, vytvarovala do oválnějšího tvaru a vařila ve slané vodě, dokud nevyplavaly. Tak asi noky, já fakt nevím, omlouvám se...
9. 2. 2011 08:09
9. 2. 2011 08:00
9. 2. 2011 00:58
Jinak všem moc děkuji za ohlasy, zkuste, je to moc dobré, trochu jiné než náš klasický gulášek...
8. 2. 2011 08:53
4. 2. 2011 20:23
4. 2. 2011 20:05
4. 2. 2011 19:37
Zároveň děkuji za bodíky a komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 5 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 19 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 42 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 3 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Deset odpovědí na nejčastější otázky na téma guláš. Poradíme vše, co potřebujete vědět, aby váš guláš byl perfektní
Další recepty
Tématické fráze: jaké koření do guláše uherský vepřový guláš uhorsky guláš uherský hovězí guláš uherskygulas hovězí gulš hovězí guláš uherský hovězí guláš s čabajkou recept na guláš recepty guláše madarsky gulas s cabajkou maslo do guláše slaný guláš hovězi golaš hovězí uhersky guláš uherský gukáš s klobásou vepřový guláš s klobásou ten nejlepší furt gulas nejlepší hovězí guláš recepty uhersky guláš vepřový
Suroviny: maso hovězí, cibule, slanina, čabajka, vývar masový, sádlo, víno bílé, smetana zakysaná, máslo, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, tymián, pepř mletý, sůl
Guláš uherského grófa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0yk
44 názorů