Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 110 kJ / 1 221 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,47 g |
| Tuky | 92,69 g |
| Vláknina | 8,36 g |
| Cholesterol | 218 mg |
| Sodík | 721 mg |
| Sůl | 2,15 g |
| Sacharidy | 45,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nabrusime si noz.
Krok 2: A salat nakrajame na tenke rezance ako keby sme robili nakladanu kapustu. Paradajku nakrajame na tenke platky, tak isto cibulu nakrajame na kolecka. Rozpalime trosku oleja a cibulu dame rychlo podusit ked je skoro hotova pridame lyzicu worcesteskej omacky a rychlo premiesame a prehrejeme.
Krok 3: Do tohto tradicneho receptu sa pouziva kvalitny steak aby sa dal rychlo spravit ale je relativne hruby a tazsie sa je ked ma dakdo bielu koselu. Tato varianta ma trochu azijsky - korejsky nadych. Steak sa necha zmrazit a nakraja sa velmi ostrym nozom (alebo elektrickym krajacom)na cca 3-5 mm platky. Na troske rozpaleneho oleja staci minuta na kazdej strane a je hotovy, ochutime sol a cerstve mlete korenie. Platkovy toastovaci chleba oprazime na rozpalenej zmesi masla a oleja len z vonkajsej strany. Polozime na jemno nakrajany salat a platky paradajky a ochutime, sol, korenie. Polozime podusenu ochutenu cibulu a zakoncime tenkym steakom. Prekrojime do kriza, postavime a vsetko prepichneme spajglou aby nam to pekne drzalo pohromade.
Zveřejněno 22. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steakový sendvič
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEjM
Moje poznámka
Steakový sendvič
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEjM
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 28 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 5 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 6 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 6 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 13 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 16 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Tématické fráze:
sendvič,
sendviče recepty,
sendvič recept,
sendviče,
sendvič recepty,
recept na sendvič,
recept sendvič,
japonsky sendvic,
japonské sendviče,
senvic,
recept na sendvice,
recepty na sendviče,
wagyū,
wagyu recepty,
recepty na wagyu,
japonské sendvice recept,
japonsky sendvic recept,
sendviče recept,
svačinový steak recept,
japonské hovězí wagyu priprava
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
listy salátové,
rajče,
cibule,
omáčka worcesterová,
steak hovězí,
sůl,
pepř,
máslo,
olej rostlinný
Komentáře (16)
PS: tu prikladam jeden velkoobchod co dodava restauraciam v Prahe.
Takze fillet steak 1 kg Kc 729.00
http://www.robertson.cz/index.php?Beef-2
Aj ked Kobe je absolutny extrem
PS: Su dve krajiny kde sa originalne Wagyu druhy chovaju mimo Japonska.Australia a N.Zealand.Inac v Japonsku je aj bezny steak velmi drahy.
http://en.wikipedia.org/wiki/Wagy%C5%AB
Na tu cibulu je najlepsie pouzit tzv."BBQ sauce" len neviem ci je v cechach bezne dostat.Najblizsie chutou je Worcesterska.