Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

leosek

2. 5. 2017 12:56

Lenunka: Nějaká chytrá:no:

Springi

1. 5. 2017 23:52

Dekuji vsem za reakce. Sklo jsem mela opravdu vyhrate, a sel i dobre vyklopit :yes:
Priste zkusim dat mrizku v troube niz a uvidim, po par pokusech to snad vychytam :-)

tejaja tejaja

1. 5. 2017 17:54

leosek: Vulgárny komentár bol zmazaný.

Lenunka Lenunka

1. 5. 2017 17:51

leosek: no , jelikož si odpovídáte na vlastní komentáře a urážíte diskutující, řekla bych že je čas přestat bumbat a jít si lehnout. :no:

leosek leosek

1. 5. 2017 17:39

leosek: Nejlepší je kastrol litinový:yes:

leosek leosek

1. 5. 2017 17:36

leosek: tento chleba ne:-K

Lenunka Lenunka

1. 5. 2017 17:34

Springi: a co to zkusit v dortové formě? :-)

leosek leosek

1. 5. 2017 17:33

Dajda: Z kvásku se peče skoro vše ,ale teto chleba

leosek leosek

1. 5. 2017 17:31

Springi: Na plechu to nejde:no::no:

Dajda Dajda

1. 5. 2017 17:30

Springi: S tímto chlebem jsem začínala před pár roky, pekla jsem ve skleněném pekáčku tvaru toastového chleba v elektrické troubě a nikdy jsem žádný problém neměla. Dneska dělám chleba z kvásku a spíše musím dávat pozor, aby nebyl odspoda vypečený až moc. Takže já peču ve skle ráda. :yes: Na plechu se Vám chleba opravdu nejspíše rozteče, jak píše casino. Zkoušela jsem péct také ve větším železném kastrolu a těsto se vždy rozběhlo do stran. ;-)

leosek leosek

1. 5. 2017 17:29

casino: :no::no::no::no::-p

casino casino

1. 5. 2017 15:05

Springi:
Není radno fšemu věřit, že :-8
Sklo sice teplo špatně vede, ale zato ho dobře drží...;-)
A opravdu jste měla sklo "nažhavené":-)
No, jestli ale u vás frčí placatý chleba, tak těsto vyklopte na plech..;-)
Toto je odzkoušený recept a protože se nerad opakuju;-) hoďte očko na můj předešlý koment :-K

Springi

1. 5. 2017 14:16

Lenunka:
Dekuji za odpoved. Na plechu vyzkousim, ale testo mi prislo spis ridsi, tak se bojim,aby se mi cele nerozteklo po plechu.

Lenunka Lenunka

30. 4. 2017 22:18

Springi: asi to chtělo přidat víc energie na spodní spirálu:-), ale může to být i tou skleněnou formou, sklo nevodí teplo moc, zkuste to na plechu

Springi

30. 4. 2017 22:15

Dnes jsem poprve upekla tento chleba. Na chut je vyborny, ale spodek mi neztmavnul. Poradi nekdo cim to je? Pekla jsem uprostred trouby ve sklenene mise.

1 3 4 5 6 7 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ