Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá roláda pro začátečníky

Tuto roládu bez mouky můžeme podávat i lidem alergickým na lepek. Náplně zvolíme dle své chuti. Někdo si ochutí šlehačku např. karamelem nebo likérem, někdo do rolády zabalí mandarinky či jahody. Fantazii se meze nekladou.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

20. 3. 2011 16:31

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 613 kJ / 1 581 kcal
Bílkoviny65,92 g
Tuky60,30 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 510 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy179,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rolády jsem nikdy nedělala, zdály se mi dost složité a párkrát se mi nepovedly. Až tady na Topkách jsem se je perfektně naučila a protože je máme rádi, tak už si i vymýšlím a zjišťuji, jak je to lehké! Speciálně tato je snad nejlehčí a zvládne jí každý, nemusí se šlehat žloutky s cukrem a dělat z bílků sníh, prostě se ušlehají v pohodě celá vejce a je to! Roládu můžete plnit různými krémy a můžeme podmazat džemem.

Ti, co začínají - vyzkoušejte a budete zajisté pochválení a budete mít radost, že se vám roláda povedla!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marunda marunda

14. 1. 2012 20:03

ukládám, moc díky.:yes:

Koubkova Koubkova

3. 1. 2012 12:36

sebena- no to je nádhera, jak to máš nazdobený , nic přeplacanýho, prostě nádhera:-K:-K:-K

sebena sebena

22. 11. 2011 19:32

Vybusna přesně tak místo kakaa jsem dala hladkou mouku, sice jsem se bála, aby při rolování těsto neprasklo, ale nebyl s tím problém;-):yes:

vybusna vybusna

22. 11. 2011 19:15

sebena:a pri tej svetlej si teda kakao nahradila mukou ...ano?

sebena sebena

22. 11. 2011 18:34

Výborná roláda udělala jsem i světlou verzi, přidala jsem i fotečky;-):-K:-K:-K:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 11. 2011 23:33

Bibi, spěchám s bodíkem!!! Uteklo mi to!;-):yes: Ale v žádném případě bych tuto roládu začátečníkům nedoporučovala;-)

Jana

15. 10. 2011 15:33

Dnes jsem si recept zapsala do sešitu. Je super, peču už po 4té. Jen dávám dvě šlehačky, doprostřed banán a vršek jen lehce pocukruji. Manžel říkal, že takovou roládu vždy dělala jeho babibčka.... Děkuji

Bibinka Bibinka

30. 9. 2011 09:15

Jana: Jani, já to dělám na tom klasickém plechu 33x37 cm. Přeji ti ať se povede a písni jaký měla úspěch. Já zdaleka nejsem začátečník jako ty, ale tohle byla moje první;-)Tím spojem jí polož dolů, já to dala z neznalosti nahoru;-)

Jana

30. 9. 2011 08:49

Jsem začátečník a tak se budu ptát asi hloupě, ale na jak veliký plech je toto těsto u nové trouby je velikost plechu 37x33 a u staré trouby je velikost plechu 26x36. nechci to mít moc vysoké a na druhou stranu zase moc nízké aby to nepopraskalo. Děkuji za odpověď.

Miluska

25. 4. 2011 20:07

Roládka výýýborná,dělala jsem jí poprvé dopadla dobře.na druhý den jsem ji dělala znovu peotože byla tak výýýborná že se hned snědla.Opravdu je jednoduchá, i pro začátečníky.:yes:;-);-)

Pája

21. 4. 2011 07:20

Tak jsem jí včera zplácala..;-) Do krému jsem dala tvaroh, bílý jogurt, m. cukr., trochu změklého másla, káva instant na dochucení. Zapomněla jsem na rum, tak ten jsem přilila až do čokololády, kterou jsem celou roládu potom polila..a ještě navrch zasypala kokosem..Jo a na krém jsem před zatočením pokládala na kolečka nakrájený banány...:-p Právě to baštím k snídani.. a je to úžasné...:-p;-):yes:

Hella Hella (moderátorka)

28. 3. 2011 23:29

Pokud je to recept pro začátečníky, pak se musím smát, jak kulantně jsi se vyhnula popisu toho - na roládě nejtěžšího -obrátit jí těstem dolů a papírem nahoru. Tak tedy: upečenou roládu nožem odkrojíme od okrajů (když se nám někde připekla) a na plech s roládou přiložíme další plech stejné nebo větší velikosti a to tak, že nad těstem je spodek druhého plechu. Je to proto, aby při vyklápění se nám těsto neporušilo o zvednuté okraje. Oba plechy s plátem těsta uvnitř obrátíme, vrchní plech (ten na kterém se těsto peklo) sundáme a plát těsta máme na studeném obráceném plechu papírem navrch a můžeme ho lehce sundat. Někdo používá jiný způsob, třeba těsto stočí i s papírem, nechá ho vychladnout, papír sundavá až při plnění. Já osobně roládu peču na pečící podložce.

Dana Churanova

21. 3. 2011 21:49

Bibinko,přesvědčila jsi mne,tak já ji také zkusím:-D:-D:-D Krásný popis pro neumělce,jako já.:-SDíky +1

ivulinka ivulinka

21. 3. 2011 21:01

Bibinko, je nádherná:yes:

Bibinka Bibinka

20. 3. 2011 21:35

Já vám všem moc děkuji a jsem ráda, že se líbí a hlavně, že jí někdo upeče;-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: piškotová roláda která se povede jednoduché sladké rolády piškotová roláda pro začátečníky jednoducha rolada bez vajec jednoduchá roláda jednoducha sladka rolada piškotová roláda z celých vajec sladká roláda jak srolovat roladu jednoduchá roláda sladká roláda jednoduchá roláda z celých vajec recepty pro začátečníky jednoduché rolady rolada sladka lehký piškotový korpus na roladu těsto na sladkou roládu sladká roláda bez vajec kuřecí roláda možnosti plnění jednoduchá čokoládová roláda

Suroviny: vejce, kakao, cukr moučkový, cukr vanilkový, šlehačka, ztužovač šlehačky,

TopRecepty.cz

Jednoduchá roláda pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVr7