Jednoduchá roláda pro začátečníky
Tuto roládu bez mouky můžeme podávat i lidem alergickým na lepek. Náplně zvolíme dle své chuti. Někdo si ochutí šlehačku např. karamelem nebo likérem, někdo do rolády zabalí mandarinky či jahody. Fantazii se meze nekladou.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 6 613 kJ / 1 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,92 g |
Tuky | 60,30 g |
Vláknina | 27,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 510 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 179,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rolády jsem nikdy nedělala, zdály se mi dost složité a párkrát se mi nepovedly. Až tady na Topkách jsem se je perfektně naučila a protože je máme rádi, tak už si i vymýšlím a zjišťuji, jak je to lehké! Speciálně tato je snad nejlehčí a zvládne jí každý, nemusí se šlehat žloutky s cukrem a dělat z bílků sníh, prostě se ušlehají v pohodě celá vejce a je to! Roládu můžete plnit různými krémy a můžeme podmazat džemem.
Ti, co začínají - vyzkoušejte a budete zajisté pochválení a budete mít radost, že se vám roláda povedla!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 1. 2012 20:03
ukládám, moc díky.
3. 1. 2012 12:36
sebena- no to je nádhera, jak to máš nazdobený , nic přeplacanýho, prostě nádhera
22. 11. 2011 19:32
Vybusna přesně tak místo kakaa jsem dala hladkou mouku, sice jsem se bála, aby při rolování těsto neprasklo, ale nebyl s tím problém
22. 11. 2011 19:15
sebena:a pri tej svetlej si teda kakao nahradila mukou ...ano?
22. 11. 2011 18:34
Výborná roláda udělala jsem i světlou verzi, přidala jsem i fotečky
9. 11. 2011 23:33
Bibi, spěchám s bodíkem!!! Uteklo mi to! Ale v žádném případě bych tuto roládu začátečníkům nedoporučovala
15. 10. 2011 15:33
Dnes jsem si recept zapsala do sešitu. Je super, peču už po 4té. Jen dávám dvě šlehačky, doprostřed banán a vršek jen lehce pocukruji. Manžel říkal, že takovou roládu vždy dělala jeho babibčka.... Děkuji
30. 9. 2011 09:15
Jana: Jani, já to dělám na tom klasickém plechu 33x37 cm. Přeji ti ať se povede a písni jaký měla úspěch. Já zdaleka nejsem začátečník jako ty, ale tohle byla moje prvníTím spojem jí polož dolů, já to dala z neznalosti nahoru
30. 9. 2011 08:49
Jsem začátečník a tak se budu ptát asi hloupě, ale na jak veliký plech je toto těsto u nové trouby je velikost plechu 37x33 a u staré trouby je velikost plechu 26x36. nechci to mít moc vysoké a na druhou stranu zase moc nízké aby to nepopraskalo. Děkuji za odpověď.
25. 4. 2011 20:07
Roládka výýýborná,dělala jsem jí poprvé dopadla dobře.na druhý den jsem ji dělala znovu peotože byla tak výýýborná že se hned snědla.Opravdu je jednoduchá, i pro začátečníky.
21. 4. 2011 07:20
Tak jsem jí včera zplácala.. Do krému jsem dala tvaroh, bílý jogurt, m. cukr., trochu změklého másla, káva instant na dochucení. Zapomněla jsem na rum, tak ten jsem přilila až do čokololády, kterou jsem celou roládu potom polila..a ještě navrch zasypala kokosem..Jo a na krém jsem před zatočením pokládala na kolečka nakrájený banány... Právě to baštím k snídani.. a je to úžasné...
28. 3. 2011 23:29
Pokud je to recept pro začátečníky, pak se musím smát, jak kulantně jsi se vyhnula popisu toho - na roládě nejtěžšího -obrátit jí těstem dolů a papírem nahoru. Tak tedy: upečenou roládu nožem odkrojíme od okrajů (když se nám někde připekla) a na plech s roládou přiložíme další plech stejné nebo větší velikosti a to tak, že nad těstem je spodek druhého plechu. Je to proto, aby při vyklápění se nám těsto neporušilo o zvednuté okraje. Oba plechy s plátem těsta uvnitř obrátíme, vrchní plech (ten na kterém se těsto peklo) sundáme a plát těsta máme na studeném obráceném plechu papírem navrch a můžeme ho lehce sundat. Někdo používá jiný způsob, třeba těsto stočí i s papírem, nechá ho vychladnout, papír sundavá až při plnění. Já osobně roládu peču na pečící podložce.
21. 3. 2011 21:49
Bibinko,přesvědčila jsi mne,tak já ji také zkusím Krásný popis pro neumělce,jako já.Díky +1
21. 3. 2011 21:01
Bibinko, je nádherná
20. 3. 2011 21:35
Já vám všem moc děkuji a jsem ráda, že se líbí a hlavně, že jí někdo upeče
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: piškotová roláda která se povede jednoduché sladké rolády piškotová roláda pro začátečníky jednoducha rolada bez vajec jednoduchá roláda jednoducha sladka rolada piškotová roláda z celých vajec sladká roláda jak srolovat roladu jednoduchá roláda sladká roláda jednoduchá roláda z celých vajec recepty pro začátečníky jednoduché rolady rolada sladka lehký piškotový korpus na roladu těsto na sladkou roládu sladká roláda bez vajec kuřecí roláda možnosti plnění jednoduchá čokoládová roláda
Suroviny: vejce, kakao, cukr moučkový, cukr vanilkový, šlehačka, ztužovač šlehačky,
Jednoduchá roláda pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVr7
64 názorů