Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníky karamelové

Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně, takže se vám karamelové větrníky jistě povedou.

Hodnocení receptu je 4,9 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

24. 3. 2011 00:03

Suroviny pro 45 kusů

45 kusů

Nutriční hodnoty

Energie11 399 kJ / 2 725 kcal
Bílkoviny70,62 g
Tuky101,21 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,81 g
Sacharidy380,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Větrníky jsou nejlepší čerstvé, ale korpusy můžete upéct předem a plnit dodatečně. Naplněné do druhého dne trochu zvlhnou, ale nejsou promáčené.

Množství náplně je přesně na množství větrníků, nic vám nezbude.

Karamelovou šlehačku si připravíme podle http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...

Těsto: zdroj Maminčiny recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gazzy

4. 10. 2011 16:58

Rád bych se zeptal jak asi mají být větrníčky vysoké? předem dík za odpověď :)

Hella Hella

4. 10. 2011 12:14

werry: asi jsi použila nevhodnou šlehačku, s některou jsou někdy problémy, to známe každý. Pokud chci mít naprostou jistotu, pak používám Rama crémefine. Jinak v receptu na Větrníky i v receptu na Karamelovou šlehačku jsem postup i suroviny popsala tak podrobně, že už to líp neumím.

werry

4. 10. 2011 12:05

Ahojky, super recept....větrníky jsem nikdy nedělala...neboli nic z odpalovaného těsta. Ráda peču a rodina zbožňuje větrníky, tak jsem se do toho pustila a katastrofa....nebo né tak úplná, ale vůbec se mi nepovedla karamelová šlehačka...to nejdůležitější....;-(nešlo mi to vyšlehat...prosím...poraďte jak přesně kolik čeho...dělala jsem to přesně,jak bylo psané, ale vůbec se to nevyšlehalo... :-(

hanys123

25. 9. 2011 14:52

:-K výborné a skvěle vysvětlený postup...podařilo se a jsou už i pryč..škoda ;-(

Iljusa Iljusa

8. 4. 2011 10:04

:-*:yes:

Irrena Irrena

29. 3. 2011 12:41

Krásně popsaný recept:yes:Ještě nikdy jsem nedělala větrníky ani věnečky, ale podle toho receptu je určitě udělám;-)Zasloužený bodík, protože recepty od Helly jsou pro mně jistota:yes:

k.radulka k.radulka

29. 3. 2011 12:23

u nás to jsou ne věnečky ale šprdliky:-D:-D:yes:

misza misza

27. 3. 2011 09:02

Skvěle napsané:yes: Nádherné fotky :-* Ukládám ;-)

magdalenka magdalenka

26. 3. 2011 17:36

Hella: Kedysi sa predávali u nás úžasné veterníky s karamelovou šľahačkou. Zrazu sa v cukrárňach objavujú nejaké umelé napodobneniny, ktoré zďaleka ničím nepripomínajú ten "pravý" veterníček.
Som presvedčená, že tento tvoj recept stojí zato odskúšať. A ja som za neho veľmi vďačná.

chocolate chocolate

26. 3. 2011 16:32

Hello:-K, nejsem zdatná cukrářka, takže výborně popsaný recept na větrníčky je pro mě velkým přínosem a navnadí mě zkusit je upéct, protože ve tvém receptu je nejen spousta tipů a vychytávek, ale také upozornění na možná úskalí, která nás mohou při pečení potkat.
Myslím si, že právě ověřené a výborně popsané klasické recepty (ať už slané či sladké) jsou velkou předností těchto stránek.

Hella Hella

26. 3. 2011 16:19

Děkuji všem, kteří se mě "zastali" a děkuji i Bendikovi, který vede diskuzi věcně a z jeho komentáře je jasně cítit, že i bez zlého úmyslu. Kdy je recept "dlouhý" je věc názoru. Když někdo popíše vaření krupicové kaše na 5 řádků, tak je to dlouhé. Tady se popisuje práce s těstem, tvořením větrníků, vanilkovým krémem, karamelovou šlehačkou, polevou. Když to znova čtu, nevím, o kterou větu bych to zkrátila.
A ještě něco k námitce bodování bez vyzkoušení: Zde se scházejí lidi se zájmem o vaření. Většinou si podle ingrediencí dovedou představit, jak to asi chutná. Jindy bodem odmění nápad, něco, co třeba neznali a určitě vyzkouší. Tyhle "neošizené" větrníky, které se dřívě běžně prodávaly, dnes abys pohledal. Pravá šlehačka se nahrazuje rostlinnou, do těsta se dává 100 % tuk, místo mléka voda, někdo dává tvaroh, jiný na polevu čokoládu atd. Každý si může vařit co chce, já jen přidala recept na klasiku.

magdalenka magdalenka

26. 3. 2011 15:33

Pre mňa Hella ako autor tiež znamená záruku kvality. Podľa jej popisu môže postupovať aj začiatočník. Vždy je všetko jasne a zrozumiteľne popísané, vrátane rôznych vychytávok.
Pre mňa nemá význam siahať po receptoch neznámych autorov, ktorí prihadzajú recepty neodskúšané, prípadne opisované z rôznych webov, časopisov alebo kníh, často s chybami.
Doteraz som tiež poznala len odpaľované cesto s vodou, takže tento ma zaujal a láka vyskúšať.:yes:

Sodovka Sodovka

26. 3. 2011 14:57

Bendík, já osobně nemám ráda ani recepty napsané povrchně, ale ani zbytečně dlouhé. Recept by měl být napsaný jasně a srozumitelně. Ono vše záleží na složitosti pokrmu.;-) A mnohdy nejde ani o složitost, ale o různé maličkosti, které jsou při přípravě velice důležité. ;-) A právě tyto maličkosti mohou ovlivnit celkový výsledek.:-) Třeba tento recept má tolik důležitých vychytávek a novinek, které jsou k nezaplacení. :yes: :yes: :yes: Autorka receptu Hella je psát vůbec nemusela. Ale napsala je právě proto, že chtěla, aby se větrníky podařily i ostatním. ;-) A to je právě rozdíl mezi Hellou a některými kuchařinkami, které zde sice uveřejní nádhernou fotku, ale recept napíšu neúplný. :-( Veškeré recepty, které jsem od Helly vyzkoušela, byly super. Asi máme stejné chuťové buňky. :-p Já osobně si recepty vybírám podle ingrediencí (to co ráda nemám, tak nevařím i kdyby recept chválilo 100 lidí). A na závěr jenom tolik. I ty "vyvolené" o kterých říkáte, na těchto stránkách (nebo jiným kuchařským webu) začínaly. Do podvědomí ostatních se dostaly na základě svých dobrých receptů. ;-) Já neříkám, že zde nejsou určité skupinky, které se navzájem chválí. Ale věřte mi, že na těchto stránkách hledá inspiraci a dobrý recept hodně lidí a jim jsou nějaké body ukradnuté. :-)) Proto nech vaše známá se nenechá odradit a dále zde uveřejňuje recepty. Škoda, že nevím o jaký recept se jedná. Nemůžu se k němu vyjádřit. A ještě jednou opakuji, recepty od Helly jsou pro mě zárukou kvality. :yes: :-p Proto mě mrzí, že právě pod jejím receptem se řeší problém, za který Hella nemůže. :-(

jarkave

26. 3. 2011 14:32

vypadají fakt krásně a určitě taky tak chutnají :-K +1

Bendik

25. 3. 2011 19:49

Paní Helo,
špatně jsme si rozuměly. Nevadí mi dlouhý popis, reagovala jsem na to, že nedávno zde byla začínající kuchařka s dlouhým popisem receptu a byla za to peskována reakcemi typu - příliš dlouhé, toto číst nebudu, to se mi ani nechce číst ap., u Vás to nikomu nevadilo toť k té vyvolenosti a to, že je tu recept vícekrát byl pouze příklad (pokud je zde recept vícekrát a vloží ho někdo oblíbený, vše OK). To, že se body nedá řídit je pravda, v tom jsme se shodly. A nepsala jsem jak mi chutnalo, protože jsem recept nepoužila, mám svůj, je zde také, i když ne ode mě.
Paní Žížalo,
nemluvila jsem o tom, že by mi někdo v něčem bránil. Napsala jsem, jen co si myslím o hodnocení receptů.
Hezký večer

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: větrníky karamelová poleva na větrníky větrníky recept domácí větrníky karamelové větrníky větrník recept recept na větrníky větrníky s karamelovou polevou poleva na větrníky karamelové vetrniky z odpalovaneho testa větrníky z odpalovaného těsta náplň do vetrniků karamelová poleva na větrníky recept karamelová poleva na větrníky video recept na karamelove větrníky vetrniky karamelove recept na domaci vetrniky karamelová náplň do větrníků větrníky z odpalovaného těsta video pravý krém do větrníku

Suroviny: mléko, tuk hera, mouka hladká, vejce, prášek do pečiva, sůl, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr, tuk

TopRecepty.cz

Větrníky karamelové

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ME6m