Paštičky
Drobné pečivo z listového těsta připravíme jednoduše vykrojením koleček, která položíme na sebe a upečeme. Po upečení je plníme náplní z tatarské omáčky, krabích tyčinek a ozdobíme kouskem pomeranče a natí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 890 kJ / 452 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,98 g |
| Tuky | 24,76 g |
| Vláknina | 2,75 g |
| Cholesterol | 359 mg |
| Sodík | 1,98 g |
| Sůl | 4,51 g |
| Sacharidy | 30,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KWG
Moje poznámka
Paštičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KWG
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 9 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 6 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 8 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 10 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 11 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 12 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 13 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 14 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 14 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 14 hodinami
Tématické fráze:
německá kuchyně recepty,
paštičky z listového těsta,
studený oběd,
německé předkrmy,
německá kuchyně,
recept na paštičky,
recepty nemecke kuchyne,
recepty.de,
slane pasticky,
německá kuchyně-recepty,
hotovky recepty,
paštičky z lístkového těsta,
plněné paštičky,
studené obědy,
studené obědy recepty,
recepty studené kuchyně,
studená kuchyně,
nemecká studená kuchyně,
studený oběd recept,
studene predjedla
Suroviny:
těsto listové,
krabí tyčinky,
tatarská omáčka,
šťáva citronová,
nať petrželová,
pomeranče,
vejce
Komentáře (46)
Já dělám horní okruží dvě tenčí, ničím mezi tím nemažu, trochu válkem přimáčknu a to spodní kolečko vevnitř propíchám vidličkou, nic vejcem nepotírám. Těsto musí být studené a dává se do důkladně vyhřáté trouby - ale to vám radit nemusím
Tentokrát postup podle receptu...
Ty nepodarky (viz foto) budu mančaftu prezentovat jako umělecké dílo
Těsto bylo kupované, už rozválené na papíru...
Podotýkám, že při mašlování jsem si dával setsssakra pozor, abych vejcem nepopaplal boky koleček!
Prosím, KDEPAK JSEM SOUDRUH ASI UDĚLAL CHYBU, NEVÍTE
Plát pomašlím vejcem, vypíchám otvory, přiklopím druhým plátem, sestavu obrátím druhým plátem dospodu a větším kolečkem vykrojím paštičky (nebo narádluji čtverce) Nic nemusím přenášet a skládat na sebe (foto napoví)
Právě jsem objevila tento recept a vypadá to luxusně
Díííky moc za inspiraci