Paštičky
Drobné pečivo z listového těsta připravíme jednoduše vykrojením koleček, která položíme na sebe a upečeme. Po upečení je plníme náplní z tatarské omáčky, krabích tyčinek a ozdobíme kouskem pomeranče a natí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 890 kJ / 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,98 g |
Tuky | 24,76 g |
Vláknina | 2,75 g |
Cholesterol | 359 mg |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 4,51 g |
Sacharidy | 30,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KWG
Moje poznámka
Paštičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KWG
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 19 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 21 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 3 minutami
Jahodové poháry
Nickusek před 51 minutami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 1 hodinou
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 1 hodinou
Párky v domácím pizza těstě
Ivka I. před 1 hodinou
Kefírový koláč
Renata1101 před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kacaba10 před 2 hodinami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 4 hodinami
Tématické fráze:
německá kuchyně recepty,
paštičky z listového těsta,
studený oběd,
německé předkrmy,
německá kuchyně,
recept na paštičky,
recepty nemecke kuchyne,
recepty.de,
slane pasticky,
německá kuchyně-recepty,
hotovky recepty,
paštičky z lístkového těsta,
plněné paštičky,
studené obědy,
studené obědy recepty,
recepty studené kuchyně,
studená kuchyně,
nemecká studená kuchyně,
studený oběd recept,
studene predjedla
Suroviny:
těsto listové,
krabí tyčinky,
tatarská omáčka,
šťáva citronová,
nať petrželová,
pomeranče,
vejce
Komentáře (46)
Já dělám horní okruží dvě tenčí, ničím mezi tím nemažu, trochu válkem přimáčknu a to spodní kolečko vevnitř propíchám vidličkou, nic vejcem nepotírám. Těsto musí být studené a dává se do důkladně vyhřáté trouby - ale to vám radit nemusím
Tentokrát postup podle receptu...
Ty nepodarky (viz foto) budu mančaftu prezentovat jako umělecké dílo
Těsto bylo kupované, už rozválené na papíru...
Podotýkám, že při mašlování jsem si dával setsssakra pozor, abych vejcem nepopaplal boky koleček!
Prosím, KDEPAK JSEM SOUDRUH ASI UDĚLAL CHYBU, NEVÍTE
Plát pomašlím vejcem, vypíchám otvory, přiklopím druhým plátem, sestavu obrátím druhým plátem dospodu a větším kolečkem vykrojím paštičky (nebo narádluji čtverce) Nic nemusím přenášet a skládat na sebe (foto napoví)
Právě jsem objevila tento recept a vypadá to luxusně
Díííky moc za inspiraci