Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

Vynikající moučník plný jahod, který není na přípravu vůbec složitý. Nadýchaný piškot, který má svěží nádech díky citronové kůře, potřeme vrstvou pudinku, přidáme čerstvé jahody a zalijeme větší vrstvou jahodové želatiny.

Hodnocení receptu je 4,9 (56×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min + závěrečné tuhnutí v chladničce

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, + závěrečné tuhnutí v chladničce)

25. 5. 2011 16:12

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie11 760 kJ / 2 811 kcal
Bílkoviny61,52 g
Tuky100,67 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 1,10 g
Sůl3,24 g
Sacharidy407,89 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na tomto moučníku je větší vrstva želé a celý moučník obsahuje jen 80 g másla v pudinku. Je toho plný hluboký plech s okraji. Plech jsem použila o rozměrech 42 x 32 cm. Místo části cukru v pudinku můžeme přidat při vaření vanilkový cukr, taktéž místo cukru jde použít nějaké náhradní sladidlo. U Galaretky cukr nedáváme, je už slazená. Doporučuji si želatinu připravit v dost velkém předstihu, déle to trvá než zchladne a začne želírovat, je třeba s tím počítat. Moučník zalévám když už začíná pomalinku houstnout, nemělo by se stát, že pak někde proteče a ovoce nám "neplave".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Malciska

13. 4. 2014 12:45

zrovna peču korpus a nevím čím to je, ale opět mi to ani trochu nevyběhlo a je z korpusu jen placka :-( zkusím ještě jednou a uvidíme

Zuzajda

9. 6. 2012 13:52

Dávám také bodík:yes:pekla jsem a byl moc dobrý, nebyl moc sladký a tak jsem se do něho bez výčitek pustila :-p jen doporučuji použít nějakou kvalitní želatinu, já jsem měla želatinu z Lídlu a ta mi představte si zatuhla až po 24 hodinách:-// takže mi pár jahod vyplavilo nahoru, ale přesto to bylo vynikající :-K

Merylas Merylas

31. 1. 2012 11:36

Lucka: Děkuji moc za takovou pochvalu:-8:-K Moc mě těší, že moučník chutnal a zdravím kolegy;-):-)).A ještě jednou díky:-*:-K

Lucka

30. 1. 2012 19:43

Výýýborééé :yes: Kolegové v práci si to pochvalovali, i ti, kteří nejí sladké. Každý týden peču jinou buchtu nebo zákusek a říkali, že už nic jiného nechtějí :-)) Akorát přidávám navíc do pudinku tak dvě lžíce rumu nebo vaječného likéru a z ovoce dávám jahody, maliny, ostružiny, rybíz a borůvky. Pak je to tak příjemně sladkokyselé ;-)

Merylas Merylas

9. 6. 2011 07:29

Anduli, Koubkova: Doufám, že recept nezklamal a že chutnalo:-K A děkuji:-K

Anduli

8. 6. 2011 12:04

Krásné fotečky, tak mne to nalákalo, že už se mi ohřívá voda na želatinu, dílko se snad dodaří a chutnat bude perfektně, děkuji za typ :yes::-K

Koubkova Koubkova

3. 6. 2011 11:19

Těsto jsem pekla z dvojí dávky, ovocné želé mám :-p:yes:

Merylas Merylas

31. 5. 2011 13:37

1Xtina: Ahojky, já mám plynovou troubu, tak teplotu jen odhaduju;-) Takže bude to zhruba na 180°C a doba pečení tak asi 8-12 minut. Piškot má být světlý - růžový.Děkuji za zájem a jestli budeš dělat, tak ať se podaří;-):yes: A dej vědět:-8

1Xtina

31. 5. 2011 08:02

ahoj chtěla bych se zeptat jak dlouho a na kolik stupňů přibližně pečeš to těsto?;-)

Dana61

27. 5. 2011 09:13

Merylas - máš je krásné :-D:yes: dělávám a tak vím, že jsou výborné - ovoce dávám, jaké mám a s každým jsou dobré. Nahoru jsem dávala ovocnou želatinu (takovou tu na 250 ml) ,ale nyní se budu dívat i po ovocném želé a určitě vyzkouším:yes::-D

Pajaska Pajaska

26. 5. 2011 15:48

Maruško,dělávám tento moučník často, když jsou jahody.Jen dávám dospod linecké těsto,místo piškotového.Moučník je osvěžující a mooc dobrý,můj nejoblíbenější, a když je vychlazený,super k ledové kávě.Fotka je k nakousnutí.;-):-p:-p:yes::yes:

Merylas Merylas

26. 5. 2011 14:13

Děkuji všem za milé komentáře, budu moc ráda, jestli vyzkoušíte:-8 Je to opravdu takový lehký a osvěžující moučník. Mám je, a hlavně v létě, moc ráda. Je ho třeba ale mít pořád v chladničce.
cathleen: S Galaretkou to bude super, ale zaměnila jsem za ovocné želé od Dr. Oetkera, protože tu Galaretku každý nemá možnost sehnat;-)
Pajaja: To želé je běžně v obchodech u vanilkových cukrů a pudinků;-)Např. Kaufland, Billa a určitě i jinde. Ještě se vyrábí s broskvovou příchutí. Jinak jahody byly u nás v Kaufu, půlkilo za 20 kč;-)
hanahcotton: Našla jsem tady přece jen něco prospěšného pro zdraví - želatinu:-)) Snad je živočišného původu, zapomněla jsem se podívat. A naše klouby nám poděkují a nemusíme kupovat drahé doplňky stravy nebo okousávat vepřové nožičky:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

26. 5. 2011 11:09

Úžasná buchtička a ještě úžasnější, živá fotka:-!Ukládám si, vyzkouším s Galaretkou;-)

Pajaja

26. 5. 2011 11:08

Krásný moučník, Maruško! To ovocné (jahodové) želé, to slyším poprvé, podívám se po něm a až seženu za rozumnou cenu čerstvé jahody, tak jdu do pečení! :-p:yes:+

Fokuska Fokuska

26. 5. 2011 09:36

Jahodové dobroty jsou vždy senza!!!!!!!!!:-D

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jahodová buchta s želatinou jahodové řezy s želatinou jahodový dort s pudinkem se želatinou jahodová buchta se želatinou jahodová buchta s pudinkem buchta s jahodami a želatinou buchta s pudinkem a želatinou piškot s jahodami a želatinou ovocné řezy se želatinou jahodový moučník se želatinou buchta s ovocem a pudinkem a želatinou rezy s želatinou jahodove rezy se zelatinou ovocna buchta se zelatinou piškot s jahodami a pudinkem jahodové řezy ovocné řezy s želatinou jahodový koláč s pudinkem a želatinou buchta na plech s jahodami a zelatinou ovocné řezy a želatinou

Suroviny: vejce, cukr moučkový, kůra citronová, sůl, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko, pudink vanilkový, cukr, máslo, želé jahodové, cukr, voda, jahody čerstvé, šlehačka, topping jahodový, máta

TopRecepty.cz

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gw6K