Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Vynikající moučník plný jahod, který není na přípravu vůbec složitý. Nadýchaný piškot, který má svěží nádech díky citronové kůře, potřeme vrstvou pudinku, přidáme čerstvé jahody a zalijeme větší vrstvou jahodové želatiny.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 11 760 kJ / 2 811 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,52 g |
Tuky | 100,67 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 3,24 g |
Sacharidy | 407,89 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na tomto moučníku je větší vrstva želé a celý moučník obsahuje jen 80 g másla v pudinku. Je toho plný hluboký plech s okraji. Plech jsem použila o rozměrech 42 x 32 cm. Místo části cukru v pudinku můžeme přidat při vaření vanilkový cukr, taktéž místo cukru jde použít nějaké náhradní sladidlo. U Galaretky cukr nedáváme, je už slazená. Doporučuji si želatinu připravit v dost velkém předstihu, déle to trvá než zchladne a začne želírovat, je třeba s tím počítat. Moučník zalévám když už začíná pomalinku houstnout, nemělo by se stát, že pak někde proteče a ovoce nám "neplave".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 5. 2011 09:11
26. 5. 2011 07:45
25. 5. 2011 22:46
25. 5. 2011 22:03
25. 5. 2011 20:46
25. 5. 2011 20:30
25. 5. 2011 20:16
25. 5. 2011 19:48
25. 5. 2011 19:22
25. 5. 2011 19:20
25. 5. 2011 19:07
25. 5. 2011 17:51
25. 5. 2011 17:48
25. 5. 2011 17:44
25. 5. 2011 17:31
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 15 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 16 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 1 hodinou
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 2 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 3 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 5 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero na téma želatina: Jaké jsou její vlastnosti, k čemu se používá a čím se dá nahradit
Jahodové dezerty a jiné dobroty: Užijte si jahodovou sezónu naplno. Máme pro vás ty nejlepší recepty
Jahodové řezy jsou lahodné a osvěžující. Připravujeme je z čerstvých jahod během jahodové sezony
Další recepty
Tématické fráze: jahodová buchta s želatinou jahodové řezy s želatinou jahodový dort s pudinkem se želatinou jahodová buchta se želatinou jahodová buchta s pudinkem buchta s jahodami a želatinou buchta s pudinkem a želatinou piškot s jahodami a želatinou ovocné řezy se želatinou jahodový moučník se želatinou buchta s ovocem a pudinkem a želatinou rezy s želatinou jahodove rezy se zelatinou ovocna buchta se zelatinou piškot s jahodami a pudinkem jahodové řezy ovocné řezy s želatinou jahodový koláč s pudinkem a želatinou buchta na plech s jahodami a zelatinou ovocné řezy a želatinou
Suroviny: vejce, cukr moučkový, kůra citronová, sůl, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko, pudink vanilkový, cukr, máslo, želé jahodové, cukr, voda, jahody čerstvé, šlehačka, topping jahodový, máta
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gw6K
48 názorů