Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Farmářské bagety nebo bulky

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 6. 2011 17:47

Suroviny

Porce: cca 6 - 8 ks (dle velikosti)

Nutriční hodnoty

Energie7 704 kJ / 1 841 kcal
Bílkoviny59,25 g
Tuky9,77 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy368,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Kuchařka Pečeme 100x jinak.

U tohoto receptu se píše, že jen špetka žitné mouky dodá tradiční bagetě venkovský ráz. V těstě není žádný tuk, zadělavá se pouze vodou a před pečením se ničím nepotírá a přebytečná mouka jde odstranit po obalení štětečkem. Pokud nechcete mít povrch popraskaný jako je na fotu, tak se musí nechat bagety dobře vykynout a vložit do předehřáté trouby. Já právě pekla volněji a tvarově to jsou spíš takové bochánky. Mohly by se taky jmenovat selské bulky :-)

Kdysi dávno bylo u nás malé pekařství a vždy jsem vybírala popraskaný chléb ještě místy se zbytkem mouky. Tak jsem si dnes na to vzpomněla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

9. 10. 2011 18:31

cathleen: Ivi, souhlas;-):yes:
Bahula: Děkuji:-8:-K

cathleen cathleen (moderátorka)

6. 10. 2011 07:21

BILKOVAI: :-O proč bys měla být trapná? Naopak, jsi "pružná", přizpůsobila sis recept a posunula ho zase o kousek dál, žejo, Maruško?:yes::yes:

Bahula Bahula

5. 10. 2011 22:26

:-O:-O:-O moc pěkné:yes::yes::yes:+

BILKOVAI BILKOVAI

5. 10. 2011 21:45

Merylas, hrnec nemám, ale chleba peču podle receptu Leoska "Domácí chléb bez hnětení" a ten se peče v obyčejném hrnci. Je to náš nejoblíbenější chleba a vypadá to, že k němu přibude i tento:-D:-K

Merylas Merylas

5. 10. 2011 21:38

BILKOVAI::-D:-D:-D:-* Děkuji za tolik chvály, recepis není můj, chtěla jsem se jen podělit;-) Za obrázky taktéž děkuji, mám z nich radost a nic se mazat nebude:-!:-!:-! Pokud máš římský hrnec, vyzkoušej v něm;-)

BILKOVAI BILKOVAI

5. 10. 2011 21:28

Já vím, že už jsem trapná, ale já musím:-8 Dnes jsem z tohoto těsta upekla chleba a je:yes::yes::yes: Do těsta jsem akorát přidala drcený kmín a chlebové koření a nechala klasicky vykynout v pečce. Potom jsem těsto přendala do ošatky, vysypané kukuřičnou moukou. Nechala kynout cca 30 min. Pekla jsem nejprve na 230 st. 10 minut a potom ztlumila na 180 st. a pekla 30 minut. Jednou jsem během pečení potřela teplou vodou. Na dně trouby jsem měla kastrolek s vodou, aby se odpařovala voda. Chleba je opravdu naprosto úžasný. Voňavý, pružný a myslím si, že bude vláčný více dní. Doporučuji všem. Vyzkoušejte:yes: Obrázky jsem přidala. Pokud bys je nechtěla, tak je smáznu. Toto těsto je naprosto univerzální:-) A už opravdu mlčim:-8:-8

Merylas Merylas

5. 10. 2011 19:14

i.wegy: Mořskou sůl do pečiva nepoužívám, ale dát ji můžeš;-)

BILKOVAI: Ještě jednou děkuji za tolik chvály a přidané fotečky:-8:-K Je vidět, že se Ti moc povedly, jsou hezky "okaté";-):yes::-K

BILKOVAI BILKOVAI

2. 10. 2011 19:14

Včera jsem upekla bagety na jednohubky a musela jsem známým dát tento skvělý recept:-K:-K:-K

i.wegy

1. 10. 2011 20:40

Mohla by se tam dát i mořská sůl:-?:-?

Merylas Merylas

1. 10. 2011 19:38

rebeka: Nadi, já jsem vždy nešťastná, když mi třeba někdo doma koupí jinou sůl, než na jakou jsem zvyklá. Já kupuju stále stejnou. Některé lžičky jsou fakt malé, někdy bych už je nazvala malou lopatičkou. Problém jsem měla i s odměrkami, mám jich doma několik různých a každá odměřovala jinak. Na radu Cathleen už tekutinu raději vážím,je to přesnější.
A jinak děkuji, doufám, že rcp nezklame:-* Já jsem víc válela v té mouce, ale nemusí ji být na pečivu tolik.:-K

rebeka rebeka

1. 10. 2011 19:27

Merylas: to je fakt s tou velikostí lžiček a taky z vlastní zkušenosti vím, že i sůl je rozdílná, co se slannosti týče;-)
ale jsou moc hezké, ty bulečky..už jsem si receptík vytiskla;-):-K

Merylas Merylas

1. 10. 2011 19:20

eva hubova, rebeka: Díky:-K

Bibinka: Děkuji za vyzkoušení a za přidané fotečky:-K:yes: Jsem ráda, že recept nezklamal, jen teda na tu sůl. Pokud jste zvyklí solit více, tak se Ti to možná zdálo málo. Já nevím, u nás doma jak jsme pečivo ochutnávali, nikdo připomínku k soli neměl,vždy se ptám celé rodiny, jak jim chutná a jestli něco přidat nebo ubrat. Neberu to jen podle sebe;-) A taky musím říct, že se setkávám s různou velikostí malých lžiček. Některé jsou obzvlášť plytké, ale to určitě nebude Tvůj případ, jelikož jsi už zkušená;-).

i.wegy: jj,jmenuje se tak - žitná chlebová mouka;-) Dá se koupit např. v Kauflandu a určitě i jinde. Dám odkaz, jak vypadá,je tam ještě celozrnná. Ale tady je použita ta chlebová a může být i jinak balená, od jiného výrobce:-K
http://www.mlynyvozenilek.cz/sortiment/zitne-mouky...

i.wegy

1. 10. 2011 17:46

Mám otázečku, to se tak jmenuje "žitná chlebová mouka":-? Prokutal jsem se celou spíží a nic takovýho tam nemáme:-(

rebeka rebeka

1. 10. 2011 16:40

Bibi A Merylas...máte je jak přes kopírák..krásné:-):-K:yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

1. 10. 2011 16:26

Merylas:Merylas, dnes jsem tvoje bulky upekla a musím říct, že jsou moc dobré, ale příště dám asi víc soli, dala jsem 2 malé lžičky a tak 1 bych ještě dala;-) Recept jsem už bodovala, tak ti přidávám fotky

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bagety z zitne mouky nejlepší recepty na bagety žitné bagety žitná bageta domácí bageta recepty výborná bageta z žitné mouky rychlé bagety rychla bageta žitná bageta recept bagety ze žitné mouky rychlé domácí bagety zitne bulky bulky z žitné mouky nejlepší recept na chlebové bagetky rychlé bagety pečeme bageta ze žitné mouky chlebové bulky jednoduchá bageta vesnicka bulka rýchlé domácí bagetky

Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, mouka hladká

TopRecepty.cz

Farmářské bagety nebo bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmQ5