Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší

Hodnocení receptu je 4,9 (63×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 30 min

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Hledáme-li alternativu ke smaženým hranolkům, můžeme vyzkoušet pečené máslové hranolky. Jedná se o velmi jednoduchý recept a když dodržíme postup, vytáhneme z trouby skvělé a lehce křupavé hranolky s jemnou máslovou chutí.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 603 kJ /
383 kcal
Bílkoviny6,14 g
Tuky16,70 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy48,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na ploché a širší hranolky. Vložíme je do hrnce s vodou a necháme cca půl hodiny louhovat škrob, který obsahují. Krok 2: Slijeme, opláchneme, dobře vysušíme utěrkou a rozprostřeme na hlubší plech. Máslo necháme rozpustit a suché hranolky v něm obalíme. Krok 3: Ihned vložíme do trouby, kterou jsme nechali vyhřát na 250 °C, a pečeme dozlatova. Během pečení plechem asi třikrát protřeseme. Krok 4: Zlaté hranolky osolíme a hned podáváme.

TIP: Velký přehled bramborových jídel

Zveřejněno 25. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8X6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8X6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Dobrý den, na jaký režim je v troubě děláte při zmíněných 250 stupních? A jak dlouho cca trvá, než jsou hotové? Děkuji za každou odpověď :-8

Výborné. Hranolky jsem podle doporučení 1,5 min povařila ve vodě se špetkou soli a malou lžičkou octa. Byly na povrchu křupavé. Super<3:yes::yes::yes:

:-8 Vyzkouším.

Jan: Louhovat ve studené vodě, aby se co nejvíc vyplavil škrob a hranolky se neslepovaly.

Asi jsem tomu nerozuměl, ale nechat půl hodiny louhovat ve vodě asi neznamená vařit, že? To by byly na kaši... Nebo je lepší 1,5 minuty povařit, jak někdo napsal?

Jan: nevariť , nechať namočené vo vode - vyluhovať ..

Moc se mi líbí. Hranolky nekupuji, nechutnají mi. Určitě vyzkouším. Myslím, že povařit ve vodě je dobrý nápad. Dělám to tak s americkými bramborami:-):yes:

Ja hranolky povarím vo vode asi 1,5 minúty, kde pridám trochu soli a malú lyžičku octu. Po upečení, alebo vypražení sú výborné a chrumkvavé. To som sa naučila z tel. relácie s kuchárom okolo sveta

Domácí hranolky si dělám dlouho a dnes jsem vyzkoušela tyhle. Byly moc dobré a jiné už asi dělat nebudu. Máslo moc dobrý nápad, měly skvělou chuť :-) Posílám další bodík :yes:

Mňam, mňam, moc jsme si doma pochutnali, takže přidávám bodík.:yes: Jen jsem se chtěla zeptat, jak je mám udělat, aby byly křupavé? Jak dlouho se dělají? Už se mi začínaly připékat, tak jsem je odstavila; hotové byly, ale ne křupavé. I tak jsou moc dobré a třeba časem z nich vyždímu i něco křupavého.:-D:-))

Veronika 8. 3. 2014 19:33
Hranolky jsou výborné:-K:yes::-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DVýborné

:-)Zkusime budeme delej jak dopadlo?:-p

Brrr, to nebylo dobré! A to jsem dodržoval recept presne, jak je psano! S hranolkami to ma spolecny asi jen tvar a ani to se neda rict podle Vasich fotek. Vubec nejsou krupave ale docela dost mastné. Sice jsem to snědl, ale musel jsem to zachránit spoustou koření.

Eli hranolky jsou výborné, jiné už nedělám.:yes:

Dobrý den...recept vypadá hezky a chtěla bych ho i vyzkoušet. Jen se chci zeptat. Ty hranolky obalíme v másle na plechu, na kterém to budu péct nebo v jiné nádobě a pak to přendám na plech? Omlouvám se, ale v kuchyni teprve začínám!:-):-p

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
domácí bramborové hranolky z trouby, domácí bramborové hranolky, výborné domácí hranolky z trouby, bramborové hranolky, hranolky recept, steakové hranolky recept, hranolky do trouby, steakové hranolky, bramborove hranolky v troube, domácí smažené hranolky, hranolky z brambor, jak udělat křupavé hranolky, domácí bramborové smažené hranolky v troubě recept, křupavé hranolky, hranolky v troubě, hranolky z trouby, hranolky z brambor do trouby, hranolky z brambor v troube, jak delat domácí hranolky, výborné domácí hranolky

Suroviny:
brambory, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu