Jemný tvarohový koláč s jablky
Hrnkový koláč v kulaté formě. Chutná po svěžím tvarohu, šťavnatých jablkách a nabízí se k nedělnímu pečení. Bez složitého vážení, jenom odměříme, smícháme, pečeme a hlídáme troubu. Výborný bude i druhý den.
Suroviny pro 1 kus
Hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 923 kJ / 4 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,47 g |
Tuky | 197,66 g |
Vláknina | 19,45 g |
Cholesterol | 661 mg |
Sodík | 818 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 584,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: V misce smícháme všechny suroviny na těsto, prohněteme je v ruce a lehce vmačkáme do formy. Kraje po obvodu uděláme asi 3 cm vysoké.
Krok 3: Oloupeme a nastrouháme jablka, vymačkáme šťávu, smícháme s troškou pudinkového prášku a jedním vanilkovým cukrem. Rovnoměrně poklademe na těsto.
Krok 4: Ostatní suroviny určené na náplň (tvarohy, mléko, olej, moučkový vanilkový cukr, pudink, vejce) důkladně smícháme dohromady.
Krok 5: Vlijeme do formy, uhladíme a dáme péct do trouby předehřáté na 170-180 °C po dobu cca 60 minut, tento čas je pouze orientační.
Krok 6: Pak už jen vychladíme a podáváme nejlépe druhý den.
Zveřejněno 29. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemný tvarohový koláč s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7Np
Moje poznámka
Jemný tvarohový koláč s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7Np
Nejnovější recepty
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 8 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 9 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 11 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Zdenislavka před 2 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 5 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 5 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 5 hodinami
Základní kváskový chleba
Brona.S před 6 hodinami
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 6 hodinami
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
VeronikaRob před 7 hodinami
Krůtí kostky s bulgurem a zeleninou
petrp před 7 hodinami
Tématické fráze:
tvarohový koláč s jablky,
jablkový koláč s tvarohem,
koláč s tvarohem a jablky,
jemný tvarohový koláč,
buchta s tvarohem a jablky,
tvarohovy kolac,
koláč s jablky a tvarohem,
buchta s jablky a tvarohem,
jablkovo tvarohový koláč,
cheesecake s jablky,
tvarohový moučník s jablky,
recept na tvarohový koláč s jablky,
tvarohová buchta s jablky,
jemny jablkovy kolac,
moučník s tvarohem a jablky,
tvarohový dort s jablky,
jablkový moučník s tvarohem,
jemný tvarohový moučník,
jablkový koláč,
moučník s jablky a tvarohem
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
kypřící prášek do pečiva,
tuk hera,
vejce,
tvaroh měkký,
mléko,
olej,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
vejce,
jablko,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (24)
Až ho sám upečete a dáte sem fotku, ráda Vám také svůj názor napíšu.
Jsem ráda, že Vám koláč chutnal ;) Jablková sezóna je v plném proudu, tak hodně takových koláčů!
hrneček používám běžný čtvrtlitrový, samozřejmě ne plný až po okraj ... Pekla jsem včera, tak to mám ještě v živé paměti ;)