Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem

Pokud chcete upéct a ozdobit dort, tento recept vás krok za krokem provede plněním a potahováním dortového korpusu. Korpus i krém můžete zvolit dle vlastní chuti a zdobení dortu už záleží jen na vaší zručnosti a fantazii.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava)

29. 6. 2011 23:03

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 851 kJ / 2 116 kcal
Bílkoviny14,25 g
Tuky209,15 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 653 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy43,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

korpus: http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej...

falešná marcipánová hmota: http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc...

Občas se mi ve vzkazech objeví dotaz na tuto fázi, kterou zkušené pekařky a kuchařky zvládají levou zadní, ale pro začínající kuchařinky je záludností už příprava korpusu na zdobení. Snad se tedy ty zkušenější nebudou zlobit za tento recept/nerecept :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kačka

9. 10. 2013 18:36

Můžu použít místo té Ramy (másla :D) Heru? :)

isindy isindy

27. 11. 2012 18:39

katyvypl: ohledně nutely pod marcipán - nemám s tím zkušenost, ale myslím, že by to mělo jít, nutela neobsahuje příliš vody jako např.tvarohové krémy...proto se pod marcipán dává jen máslový (máslo, cukr, moučná či pudinková kaše). Dorty skladuji běžně v lednici, nic v ní nevlhne...:-)

katyvypl

23. 11. 2012 15:45

Zdravím! :-K Předem moc děkuji za tento recept a podrobný návod. ;-) Chtěla jsem se zeptat, zda je možné pod marcipán dát místo krému nutelu? :-? Mám velice špatné zkušennosti s vlhnutím marcipánu na krémech. :-( A ještě jeden dotaz - jak uchovávate takovéto dorty? V lednici by se mi marcipán začal roztékat a vlhnout, ale při pokojové teplotě by to zase "nepřežil" máslový krém, kterého je mezi korpusy většinou hodně... :-O Předem moc děkuji za rady. :-)

isindy isindy

11. 3. 2012 09:57

Katka: omlouvám se za pozdní reakci, nebyla jsem doma...:-( pod marcipán je potřeba dát krém s malým podílem vody, jinak se marcipán "rozteče"...pokud máte rádi pudinkový, tvarohový atd., udělej oba...máslový jen ze 125g másla, 3 lžic mouky provařené v 130ml vody či mléka. Máslo vyšlehat s cukrem moučka, poté prošlehat moučnou kaši a postupně ji přidávat a zašlehat do másla. Na proříznutý korpus si udělej sáčkem okraj z tohoto krému, takovou hráz cca 1-2cm vysokou...uvnitře bude tvůj oblíbený krém. Částí máslového pak pomaž korpus...ale toho se dává jen tenká vrstva, jen zatřít póry a nerovnosti na korpusu a zahladit boky...

Katka

10. 3. 2012 07:40

Dnes budu péct, mám otázečku :-8 Chtěla bych poprvé zkusit potahovaný, ale četla jsem, že marcipán nesnese některé krémy. My máme rádi klasický pudinkový, můžu ho dát i navrch i pod marcipán? Nemám s potahováním zkušenost, dělala jsem zatím pouze s krémem. Nikdy jsem nezkoušela krém másl.nastavovaný (nevím jak chutná), hádám ale že nemá tendence se zdrcnout jako pudinkový (můj první pokus o krém trval 12 hodin :-D:-D katastrofa :-)) chtěla jsem to vyhodit z okna, pořád se to zdrcával a až na poslední pokus (nakročená směr Bohnice) se zadařilo :-D Tak nevím, který krém mám udělat :-? :-K Předem děkuji za radu. Ps: Řezy už jsou zase pryč :-D :-K Babička měla radost :-K

monikaK

7. 9. 2011 13:45

přála bych si ukázku - osobně;-):-D:yes:

isindy isindy

30. 6. 2011 23:23

magdalenka: větší má cca 15cm, menší 10cm...klasika skleněné hladké ;-) :-D

magdalenka magdalenka

30. 6. 2011 21:45

Ivi, ja mám popolník o priemere cca 10 cm, tak neviem :-D...aký priemer má ten tvoj pokusný?

isindy isindy

30. 6. 2011 21:36

Eliza: já jsem Střelec, sladké nejím, vaření, pečení i matematika mě baví :-8:-D:-D však já taky netušila, že mi to půjde, přišla jsem k tomu jak slepý k houslím :-) ale jsem ráda, že se dorty lidem líbí, chutnají jim a potěší je nebo jejich blízké...takže vlastně dělám radost i sama sobě ;-) a samolibě se tím ještě tady chlubím :-8:-8:-8:-D

Eliza Eliza

30. 6. 2011 21:31

No jo, budeš mít pravdu.:yes: Ségra je beran a navíc má ráda sladké jídlo a experimentování u pečení (už jen to její dokonalé titěrné vánoční cukroví...:yes:). A já, musím se přiznat, když mi něco nejde (třeba pečení, modelování nebo matematika), tak jdu od toho a dělám raději něco, v čem jsem dobrá. Nemám ráda nezdar, tak ho raději nevyhledávám.;-):-* Jsem děsně pohodlná, já vím...;-)

isindy isindy

30. 6. 2011 21:25

Eli, to není o vytrvalosti a trpělivosti :-8 to bude spíš paličatost, tvrdohlavost, zarputilost a neochota vzdávat věci předem bez boje ;-);-);-) nemám ve zvyku říkat: To nejde, to neumím...dokud to nezkusím a nepřesvědčím se, že jsem opravdu udělala maximum a ono to opravdu nejde :-//:-D...pak si připustím, že se do toho cpát fakt nebudu :-8

Eliza Eliza

30. 6. 2011 21:20

Bóže, Ivanko, ty mi připomínáš mojí sestru... Nikdy nebudu mít dost slov, abych ocenila tu vytrvalost a trpělivost. ;-)

isindy isindy

30. 6. 2011 21:17

zdenicka00: Jen to nevzdávat :-) poprvé jsem to s potahovkou zkoušela na obráceném popelníku...;-):-D udělala jsem si dávku marcipánu, předem mi bylo jasné, že k jídlu to nebude...a potahovala, sundávala, zase potahovala, zase sundala, zkusila kousek obarvit kakaem a zase potáhnout a zdobit...prostě jsem si jedno odpoledne hrála a za chvíli už člověk zjistí, kde dělá chybu a co je potřeba...:-)

zdenicka00

30. 6. 2011 20:13

Krásný popis, vypadá to celé jednoduše, ale pro mě není. Dneska jsem se už po několikáté pokoušelo potáhnout celý dort marcipánem, ale nakonec jsem to vzdala a potáhla jenom horní část.Boky jsem potřela krémem a obsypala kokosem. Příště ještě vyzkouším rozválet marcipán na Solamylu, zatím jsem vždycky použila cukr moučku.Posílám další bodíček a tiše závidím.;-(

isindy isindy

30. 6. 2011 14:07

magdalenka: přidám, hned jak přijdu z práce :-8:-D:-D:-D počítala jsem s tím, tak jsem vše postupně fotila ;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: práce s marcipánem postup potahování dortu práce s marcipánem postup při potahování dortů potahované dorty máslový krém pod marcipán pečeni dortů videa-marcipán dorty s marcipanem potahování dortu video jak se pracuje s marcipanem marcipánové dorty jak pracovat s marcipánem krém na dort pod marcipán potahovane dorty postupy jak potahovat dort jak dat marcipan na dort marcipánové dorty postup jak se potahuje dort marcipánem marcipánový dort postup marcipánové dorty fotogalerie

Suroviny: korpus, máslo, mléko, mouka polohrubá, cukr moučkový, marcipánová falešná hmota, ovoce

TopRecepty.cz

Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B19x