Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem

Pokud chcete upéct a ozdobit dort, tento recept vás krok za krokem provede plněním a potahováním dortového korpusu. Korpus i krém můžete zvolit dle vlastní chuti a zdobení dortu už záleží jen na vaší zručnosti a fantazii.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava)

29. 6. 2011 23:03

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie8 851 kJ / 2 116 kcal
Bílkoviny14,25 g
Tuky209,15 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 653 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy43,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

korpus: http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej...

falešná marcipánová hmota: http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc...

Občas se mi ve vzkazech objeví dotaz na tuto fázi, kterou zkušené pekařky a kuchařky zvládají levou zadní, ale pro začínající kuchařinky je záludností už příprava korpusu na zdobení. Snad se tedy ty zkušenější nebudou zlobit za tento recept/nerecept :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

30. 6. 2011 13:58

Ivi, aj ja si ukladám. Prosím, pridáš, ako robíš to melírovanie marcipánu? Ď.

vseumel

30. 6. 2011 13:49

Tady má někdo spoustu trpělivosti. Určitě posílám bod za šikovnost:yes:, je to hodně práce a krásný snad i chutný :) výsledek !

Paprika Paprika

30. 6. 2011 13:36

Super popis :yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 6. 2011 13:33

Tak tomu já říkám"polopaticky"napsaný a odfocený postup:-*+9:yes:Ale já jsem takový packal,že bych to i tak sprznila:-8:-D

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

30. 6. 2011 10:22

Ivco,pojd na Skype

isindy isindy

30. 6. 2011 10:13

Corall+Emmy 30.9.2006: Radko, tak to je špatné, Maizena, Solamyl či jak tomu budeme říkat, není u vás k sehnání? Jakýkoli - bramborový či kukuřičný škrob na zahuštění....:-(...zkus to tedy moučkovým cukrem v cukřence, ale není to ono, ten se vlhkem začne lepit. Nechceš raději ten škrob poslat?????;-)

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

30. 6. 2011 10:08

Diky za postup Isindy,blizi se mi anrozenin y Emmy,bude mit 5let a uz se pomalu pripravuju .

Mam otazku,nemam Solamyl na posyp,co muzu pouzit?? Diky

Kacenka2

30. 6. 2011 10:02

Ivanko, děkuji za radu určetě to v blízké době vyzkoučím. Solamyl mě opravdu nenapadl. Ještě jednou moc děkuji Katka

isindy isindy

30. 6. 2011 09:28

jen zkoušejte a nevzdávejte to :-) já jsem první pokusy prováděla na čistém obráceném skleněném popelníku, abych případně neničila a nevyhazovala korpus :-8:-D:-D navíc sklo krásně drželo, neutíkalo mi pod rukama..a člověk za chvíli zjistil, tak marcipán žije a co s ním může všechno dělat :-)
a je to opravdu jen na vaší fantazii, meze se nekladou, na ruce se nevymlouvejte - chce to jen to nevzdat ;-):-)

držím všem palce a těším se na vaše dorty :yes::yes::yes:

isindy isindy

30. 6. 2011 09:17

aanicka: na reliéf jsem použila váleček, ale dá se takto zdobit i např. přes plastovou podložku do dřezu (http://www.toprecepty.cz/recept/21441-dort-dinosau... ) nebo proutěnou prostírku ( http://www.toprecepty.cz/recept/21607-dort-bentley...) ...vlastně cokoli tě napadne :-)
Mramorování potahovky vložím, mám to nafocené, jen jsem už včera nestihla :-8:-)

isindy isindy

30. 6. 2011 09:13

Iljusa:děkuji za připomínku :-K, doplnila jsem do textu...to mě ani nenapadlo zdůraznit, jak člověk dělá něco automaticky, nepřemýšlí o takových důležitých detailech :-)

aanicka

30. 6. 2011 09:06

Nádhera :yes::yes:, úplně mě fascinuje ta barevnost, reliéf je asi něčím vymačkaný, že? Asi se budu muset konečně odhodlat a vyzkoušet ;-).

Dooga Dooga

30. 6. 2011 08:59

Díky za sqělý a podrobný návod. Fakt jsi mě navnadila tak, že bych to i zkusil.:-?

spagetka spagetka

30. 6. 2011 08:55

Iljusa: ahá - jo máš pravdu, mě by to netrklo, ale obrázek je výstižný:yes: - jen si nejsem jistá, zda bych si toho bez tvé připomínky všimla ;-):-D

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: práce s marcipánem postup potahování dortu práce s marcipánem postup při potahování dortů potahované dorty máslový krém pod marcipán pečeni dortů videa-marcipán dorty s marcipanem potahování dortu video jak se pracuje s marcipanem marcipánové dorty jak pracovat s marcipánem krém na dort pod marcipán potahovane dorty postupy jak potahovat dort jak dat marcipan na dort marcipánové dorty postup jak se potahuje dort marcipánem marcipánový dort postup marcipánové dorty fotogalerie

Suroviny: korpus, máslo, mléko, mouka polohrubá, cukr moučkový, marcipánová falešná hmota, ovoce

TopRecepty.cz

Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B19x