Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 485 kJ / 2 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 606,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Meruňky vypeckujeme. Tři čtvrtiny jich nameleme a zbylou čtvrtinu pokrájíme na kousky o velikosti zhruba 1cm. Smícháme dohromady ve velkém hrnci a dáme vařit.
Krok 2: Sáček Gelfixu smícháme s dvěma lžícemi cukru a přimícháme do meruněk. Dvě až tři minuty povaříme a pak přidáme zbylý cukr, citronovou šťávu a hrst čerstvých malin. Mícháme a vaříme dalších 15 minut.
Krok 3: Do každé skleničky dáme 3 lístky máty a přelijeme marmeládou. Pevně zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto necháme v klidu alespoň 5 minut. Já nechávám i déle.
Krok 4: Tip: Pokud chceme před plněním do sklenic vyzkoušet želírovací schopnost marmelády, tak si jí kápneme trochu na studený talířek. Pokud je marmeláda málo tuhá, přidáme další citronovou šťávu.
Zveřejněno 24. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vyletněná meruňková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A4A
Moje poznámka
Vyletněná meruňková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A4A
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 12 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 19 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 43 minutami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 52 minutami
Cuketová buchta
mamina58 před 12 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 14 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 15 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 16 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 17 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 17 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 17 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 17 hodinami
Tématické fráze:
meruňková marmeláda bez gelfixu,
merunkova marmelada s matou,
merunková marmeláda,
meruňková marmeláda pečená,
meruňková povidla,
meruňková povidla recept,
výborná merunková marmeláda,
broskvová marmeláda s mátou,
meruňková povidla pečená v troubě,
meruňková marmeláda recept,
meruňkový džem s mátou,
čím nahradit kyselinu citronovou,
netradiční meruňková marmeláda,
zdravá merunkova marmelada,
broskvová marmeláda s jablky,
merunková marmeláda s kyselinou citronovou,
rychlá meruňková marmeláda,
recept meruňková marmeláda s mátou,
čím nahradit gelfix,
merunková marmeláda výborná
Suroviny:
meruňky,
gelfix 2:1,
cukr krystal,
šťáva citronová,
maliny,
máta čerstvá
Komentáře (10)
Za pěknou marmeládku ti dávám 3.bod
Mám ráda jídlo ne příliš sladké, takže jsem možná měla ubrat trochu cukru, ale spíš to bude tím, že meruňkdy, které jsem použila, byly zralejší než zralé
S tou kyselinou citronovou to jde taky, to je pravda..ale já pořád nějak nemůžu přijít na chuť "chemikáliím" a tak se snažím do všeho dát co nejmíň věcí v prášku a co nejvíc přírodních čerstvých ingrediencí, když je mám po ruce. Bohužel jsem ještě nepřišla na to, jak nahradit Gelfix...máte pro mě nějaký tip?:)