Divoká krůta na celeru

Suroviny

krůtí stehno
2 cibule
1/2 menšího celeru
sůl
nové koření
celý pepř
2 bobkové listy
větvička čerstvého tymiánu
snítka rozmarýnu
2 lístky šalvěje
3 lžíce octa balsamico
1 PL sádla

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehno vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5 cm silné. Vložíme je do vhodné nádoby, osolíme, zasypeme nakrájenou cibulí,na hranolky nakrájeným celerem, kořením, přidáme čerstvé bylinky a ocet a důkladně vše promícháme. Dáme do lednice nejlépe přes noc uležet.

  2. Druhý den rozpálíme v kastrolu sádlo a naloženou směs na něm zprudka opečeme. Pak podlijeme menším množstvím vody a pomalu dusíme doměkka. Šťávu vydusíme na požadovanou hustotu, popř. dosolíme a podáváme třeba s bramborovými knedlíky.

Poznámka od kuchařky

My jsme dnes jako přílohu měli tyto "sluníčkové" knedlíky: http://www.toprecepty.cz/recept/36351-bramborove-k...

Komentáře k receptu Divoká krůta na celeru

Tématické fráze: krůta na celeru recepty babicovy pečená krůta krůta recept pomalu pečená krůta pomalu pečená krůta recept recepty krůta babicovy dobroty ze dne 22.9.2013 pečená divoká krúta kruta recepty recept na divokou krůtu pečená krůta na celeru krůta s celerem sváteční krůta krůtí maso stehna vykostěná recepty kruti na celeru krůtí maso na celeru recept krůta sváteční krůta recept recepty celer recepty z celeru