Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta

Znáte odpalované těsto? Je poměrně snadno připravené a příjemně tvárné. Můžeme z něj na plech nastříkat a upéct věnečky, větrníky, nebo naopak malé bobečky - profiterolky. Upečené tvary hned prokrojíme a po vychladnutí plníme nadýchaným krémem nebo pevnou šlehačkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 20 min

65 min (45 min příprava + 20 min tepelná úprava)

16. 8. 2011 18:42

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy

80 ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 601 kJ / 1 578 kcal
Bílkoviny49,35 g
Tuky105,44 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,27 g
Sodík 803 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy105,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na oslavu 60. narozenin jsem dělala 60 ks, naskládala na tác do pyramidy, celé "svázala" karamelovou nití jako pavučinou... Vznikl efektní a chutný dárek pro mlsného oslavence.

Ještě doplnění - pokud byste dělali také karamelovou nit, skladujte v chladnu, ale ne v lednici, jinak vám vlhkost uvnitř nit rozpustí a ona zmizí...tedy skápne na věnečky...chuti to vůbec neublíží, ale efekt bude pryč ;)

Hledala jsem odpalované věnečky, ale našla jsem jen jiný poměr surovin a použitou hladkou mouku, tak přidávám i tuto variantu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

misza misza

17. 8. 2011 07:31

Ivo, vypadá to nádherně:-*:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

17. 8. 2011 07:25

:-8Moc se mi líbí to tvé závěrečné zdobení karamalem!:-K

isindy isindy

17. 8. 2011 00:24

Hella: na obrázku jsou opravdu malé "bobky" jako malé větrníčky, chtěla jsem udělat takové koule do pyramidy...klasicky dělám věnečky s dírou ve středu :-) Větrník mám spojený vždy jako velký zákusek, cca 10cm v průměru, s cukrovou polevou, karamelovým krémem a šlehačkou...tyhle bobany mají cca 4cm v průměru :-)
Rychlé - no rychlé jsou, příprava těsta zabere chvilku, šlehačem se vejce zapracují velmi jednoduše...ta koule není tak tuhá jako třeba perníkové těsto, to jsem asi špatně vyjádřila...prostě to ale není kaše, vytvaruje se do koule, kterou můžeš držet vcelku v ruce :-)
Ani vychlazení těsta není myšleno do studena, stačí jen, aby se nechalo chvíli odstát, aby nebyla úplně horké a vychladl hlavně trochu hrnec, ve které se pak vejce zašlehávají...jinak by se začaly smažit :-D takže vlastně stříkám ještě vlažné těsto...celkem příprava zabere cca 20min. a to mi přijde jako docela rychlovka :-)
já text trochu opravím a toto do něj dopíšu, ok? ;-)

Hella Hella (moderátorka)

16. 8. 2011 23:50

Ivanko, jsou krásné, ale nejsou to věnečky, jsou to klasické větrníčky. Samozřejmě se toto stejné těsto dá použít i na věnečky. Spíš by mě zajímalo, proč jsi je nazvala jako rychlé. Pokud totiž píšeš, jak je těsto tuhé, pak asi dají ještě víc práce, než ty "obyčejné" z hladké mouky, kde se vejce rozmíchají ihned zcela bez problémů.

Merylas Merylas (moderátorka)

16. 8. 2011 21:34

Vypadají nádherně;-):yes:

isindy isindy

16. 8. 2011 21:31

a všem děkuji za komentáře i body :-K

isindy isindy

16. 8. 2011 21:29

hanahcotton: je super, dobře se motá, jen je nekonečná :-8:-D udělala jsem karamel z 5 lžic cukru a měla jsem ho až moc, tak jsem přidala máslo a když částečně zchladnul, nalil se na zmrzlinu...taky dobrotka :-p;-)

isindy isindy

16. 8. 2011 21:26

Temule: před zašleháním vajíček je to opravdu pevná koule, že by se dala skoro vyválet...a pokud máš nějaká obrovská vajíčka, dej raději jen 3, já používám klasiku z obchodu vel.M.
Držím palce a dej vědět ;-)

isindy isindy

16. 8. 2011 21:25

Bibinka: Jani, když nemáš skleněná dvířka, můžeš juknout, ale krátce, ne jak taťulda do ledničky :-D:-D:-D...dělej nejprve 5min. zprudka a pak 5min. mírněji a pak krátce zkontroluj pootevřenou troubou, jak se barví...ale ne moc dlouho a neotvírat úplně, aby teplota rychle neklesla....;-)

hanahcotton hanahcotton

16. 8. 2011 20:45

:yes::yes::yes:párkrát jsem karamelovou pavučinu dělala a vypadá i chutná to báječně :yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 8. 2011 20:35

:-O:-O:-O:-O:-O:yes:

ruzena ruzena

16. 8. 2011 20:23

Přesně tak je dělám i já:-))recept mám v mém sešitě,jak si ho Ivo našla:-?:-Da jsou vynikající a žravé:yes::yes::yes::-D+ 9:yes:a už jsem je strááááášně dlouho nedělala:-))

Temule

16. 8. 2011 19:39

Vazne pekne a musim vyzkouset. Kdyz jsem se naposledy pokusela o venecky tak z toho byl nakonec kremes :-D jelikoz testo bylo nejake tekute, tak snad nic tentokrat nepoplantam a povede se :-D

Bibinka Bibinka

16. 8. 2011 18:52

Isindo, no to je krása. Nikdy jsem je nezkoušela, ale tyhle mě lákají, jen bych chtěla vědět, jak dlouho se tak přibližně pečou (dobu dohromady), když se na ně nemůžu podívat abych neotvírala troubu:-? A ta karamelová pavučinka, to je teda senza nápad. Máš jasnej 3.bod:yes:

suslajda suslajda

16. 8. 2011 18:49

:-Kjako vždy nádhera:-*:yes::yes:+4

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: větrniky z odpalovaneho těsta domácí větrníky odpalované těsto odpalované těsto na větrníky větrníky z odpalovaného těsta video věnečky nebo větrníky recept recept na větrníky z odpalovaného těsta větrníky odpalovaného těsta větrníky z odpalovaného odpalované těsto větrníky větrníky odpalované těsto recepty z odpalované těsto rychlé větrníky odpalované těsto na plech věnečky z odpalovaného těsta těsto na větrníky domácí větrníčky větrníky z odpalovaného těsta na plech recept na odpalované těsto větrníky větrníčky věnečky a větrníky

Suroviny: voda, sůl, máslo, mouka hrubá, vejce, tuk

TopRecepty.cz

Rychlé věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k63E