Švestkový podmazaný koláč nekynutý
Tento nekynutý švestkový koláč je ideální volbou, když máte chuť na sladké, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni. Jemné těsto, šťavnaté ovoce a vláčný podmaz tvoří kombinaci, které nikdo neodolá.
Suroviny pro 1 plech
Velký plech 45 × 35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 374 kJ / 5 348 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 94,53 g | 
| Tuky | 291,19 g | 
| Vláknina | 21,36 g | 
| Cholesterol | 453 mg | 
| Sodík | 732 mg | 
| Sůl | 2,23 g | 
| Sacharidy | 576,52 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V hrnku rozmícháme 3 lžíce vlažného mléka  s kostičkou droždí, cukrem a lžičkou hladké mouky. Hrnek dáme do misky s teplou vodou a necháme vzejít kvásek.
	Krok 2: Makovou směs rozmícháme s 200 ml mléka a necháme nabobtnat.
	Krok 3: Do domácí pekárny dáme nejdříve tekutiny, kvásek a pak ostatní ingredience. Nastavíme program těstoviny - 15 min.
	Krok 4: Hotové těsto vyklopíme na olejem vytřený plech a pomocí válečku pěkně rozprostřeme
	Krok 5: Nejdříve naneseme povidla, na to uhladíme nabobtnanou makovou směs. Potřeme kysanou smetanou a vrch poklademe rozpůlenými vypeckovanými švestkami.
	Krok 6: Posypeme skořicovým cukrem a zasypeme drobenkou, kterou jsme připravili smícháním všech surovin.
	Krok 7: Necháme chvíli kynout na plechu a zatím zapneme troubu na 160 °C.
	Krok 8: Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca na 160 °C asi 20 minut. Řídíme se vlastní troubou.
Zveřejněno 4. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Švestkový podmazaný koláč nekynutý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7A6
Moje poznámka
					
				
Švestkový podmazaný koláč nekynutý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7A6
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 5 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 12 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 51 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 51 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 56 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							švestkový koláč, 
						
						
							švestkový koláč nekynutý, 
						
						
							nekynutý švestkový koláč, 
						
						
							štavnatý švestkový koláč, 
						
						
							nekynutý koláč, 
						
						
							svestkovy nekynuty kolac, 
						
						
							kolac svestkovy, 
						
						
							nekynuty kolac z drozdi, 
						
						
							švestkový nekynutý koláče, 
						
						
							nekynuté švestkové koláče, 
						
						
							koláč nekynutý, 
						
						
							koláče recepty nekynuté, 
						
						
							švestkový koláč recept, 
						
						
							nekynuty kolac s povidly, 
						
						
							svestkovy kolac bez pdp, 
						
						
							koláč s olejem, 
						
						
							svestkovy kolac s drozdim, 
						
						
							švestkový koláč, maková náplň, 
						
						
							nekynuty kolač ze sušenych droždí, 
						
						
							švestkové koláče
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							olej, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							alkohol, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							droždí, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							náplň maková, 
						
						
							mléko, 
						
						
							švestky, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							smetana kysaná, 
						
						
							cukr skořice, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							tuk
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (16)
Pečení bylo delší na teplovzduch 160 cca 40 minut.Fotečky pošlu.
Do máku jsem přidala strouhanou citronovou kurku,mletý hřebíček a skořici ! Naprosto vynikající ,velmi chutný ,ale je ho moc pro dva stačí z poloviční dávky!
fajnový, jářku,
a že jsem tak smělá....k čemu je dobrý PDP ve žmolence