Švestkový podmazaný koláč nekynutý
Tento nekynutý švestkový koláč je ideální volbou, když máte chuť na sladké, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni. Jemné těsto, šťavnaté ovoce a vláčný podmaz tvoří kombinaci, které nikdo neodolá.
Suroviny pro 1 plech
Velký plech 45 × 35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 374 kJ / 5 348 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 94,53 g | 
| Tuky | 291,19 g | 
| Vláknina | 21,36 g | 
| Cholesterol | 453 mg | 
| Sodík | 732 mg | 
| Sůl | 2,23 g | 
| Sacharidy | 576,52 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V hrnku rozmícháme 3 lžíce vlažného mléka  s kostičkou droždí, cukrem a lžičkou hladké mouky. Hrnek dáme do misky s teplou vodou a necháme vzejít kvásek.
	Krok 2: Makovou směs rozmícháme s 200 ml mléka a necháme nabobtnat.
	Krok 3: Do domácí pekárny dáme nejdříve tekutiny, kvásek a pak ostatní ingredience. Nastavíme program těstoviny - 15 min.
	Krok 4: Hotové těsto vyklopíme na olejem vytřený plech a pomocí válečku pěkně rozprostřeme
	Krok 5: Nejdříve naneseme povidla, na to uhladíme nabobtnanou makovou směs. Potřeme kysanou smetanou a vrch poklademe rozpůlenými vypeckovanými švestkami.
	Krok 6: Posypeme skořicovým cukrem a zasypeme drobenkou, kterou jsme připravili smícháním všech surovin.
	Krok 7: Necháme chvíli kynout na plechu a zatím zapneme troubu na 160 °C.
	Krok 8: Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca na 160 °C asi 20 minut. Řídíme se vlastní troubou.
Zveřejněno 4. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Švestkový podmazaný koláč nekynutý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7A6
Moje poznámka
					
				
Švestkový podmazaný koláč nekynutý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7A6
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							švestkový koláč, 
						
						
							švestkový koláč nekynutý, 
						
						
							nekynutý švestkový koláč, 
						
						
							štavnatý švestkový koláč, 
						
						
							nekynutý koláč, 
						
						
							svestkovy nekynuty kolac, 
						
						
							kolac svestkovy, 
						
						
							nekynuty kolac z drozdi, 
						
						
							švestkový nekynutý koláče, 
						
						
							nekynuté švestkové koláče, 
						
						
							koláč nekynutý, 
						
						
							koláče recepty nekynuté, 
						
						
							švestkový koláč recept, 
						
						
							nekynuty kolac s povidly, 
						
						
							svestkovy kolac bez pdp, 
						
						
							koláč s olejem, 
						
						
							svestkovy kolac s drozdim, 
						
						
							švestkový koláč, maková náplň, 
						
						
							nekynuty kolač ze sušenych droždí, 
						
						
							švestkové koláče
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							olej, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							alkohol, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							droždí, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							náplň maková, 
						
						
							mléko, 
						
						
							švestky, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							smetana kysaná, 
						
						
							cukr skořice, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							tuk
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (16)
Pečení bylo delší na teplovzduch 160 cca 40 minut.Fotečky pošlu.
Do máku jsem přidala strouhanou citronovou kurku,mletý hřebíček a skořici ! Naprosto vynikající ,velmi chutný ,ale je ho moc pro dva stačí z poloviční dávky!
fajnový, jářku,
a že jsem tak smělá....k čemu je dobrý PDP ve žmolence