Kaparová omáčka našich prababiček
Kapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně používaly do omáček, které výborně doplňovaly vařené hovězí maso nebo pečené ryby.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 853 kJ / 443 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,84 g |
| Tuky | 22,33 g |
| Vláknina | 5,85 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 768 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 49,89 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaparová omáčka našich prababiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1Dx
Moje poznámka
Kaparová omáčka našich prababiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1Dx
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 17 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 17 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 1 hodinou
Pečená červená řepa
Hanawagy před 1 hodinou
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 1 hodinou
Domácí vánočka
Zuzu10 před 1 hodinou
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 2 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 2 hodinami
Mila kuličky
Marule před 3 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 4 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 5 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 22 hodinami
Tématické fráze:
kaparová omáčka,
kaparová omáčka recept,
kapary omáčka,
omáčka s kapary,
caparová omáčka,
kaprlata,
kaparová pomazánka,
recepty našich předků,
bramborová jídla prababiček,
kaparová,
recept na kaparovou omáčku,
kaprdlata,
recept kaparová omáčka,
omáčka kaparová,
omáčka z kapary,
caparová omáčka recept,
kapari omáčka,
čadarová omáčka,
kaparová omáčka recepty,
kaparová omáčka smetanová
Suroviny:
máslo,
mouka,
cibule,
vývar hovězí,
kapary,
cukr,
ocet,
sůl
Komentáře (35)
Pripútaná na lôžko si tu prezerám recepty, mám tú knihu veľmi rada.
Po babičce mám starou"Zlatou kuchařku"s rozpočty do Anuše Kejřové a M.Kuchařové z r.1948 a to je panečku počteníčko
Eli - pár takových pokladů ve své sbírce kuchařek mám
Nicméně recept je fajn
Moje babička (ročník 1920) také kapary používala, rozhodně vždy do tatarské omáčky (děda byl šéfkuchařem v lepších hotelech, takže se vyznali...). A dávala je do vánočního celerového salátu, spolu s naloženým pepřem.
rebeka: Rebí