Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 392 kJ / 3 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,69 g |
Tuky | 18,44 g |
Vláknina | 198,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 678,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky zbavíme jaderníkov, umyjeme, podlejeme trochou vody (množstvo podľa šťavnatosti hrušiek), pridáme narezané citróny, klinčeky a celú škoricu a varíme, kým hrušky nezmäknú. Potom škoricu a citróny vyberieme, hrušky rozmixujeme.
Krok 2: Masu si rozdelíme na polovice.
Krok 3: Do jednej polovice pridáme na kocky narezané nektarinky a povaríme ešte 10 minút.
Krok 4: Do druhej polovice pridáme černice a tiež ešte 10 minút povaríme.
Krok 5: Potom vsypeme do oboch častí cukor (množstvo podľa sladkosti hrušiek a svojej chuti) a 2-3 minúty varíme.
Krok 6: Džem zlejeme do fliaš, uzavrieme, otočíme dnom hore do vychladnutia.
Zveřejněno 11. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džemy z hrušek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yk7
Moje poznámka
Džemy z hrušek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yk7
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 13 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 15 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 16 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 17 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 19 hodinami
Tématické fráze:
recepty z hrušek,
hruškový džem,
hrušky recepty,
co z hrušek,
hruškový džem recept,
marmeláda z hrušek,
hrušky džem,
džem z nektarinek,
recept na hruškový džem,
hrušková marmeláda recept,
hrušky recept,
hrušková džem,
marmeláda z hrušek recept,
marmeláda z nektarinek,
recept na hruškovou marmeladu,
recept na marmeládu z hrušek,
měkké hrušky,
džem hruška,
recept z hrušek,
z hrušek
Suroviny:
hruška,
nektarinky,
ostružiny,
citron,
cukr,
koření hřebíček,
skořice celá
Komentáře (12)
Strom je obsypaný - posbírala jsem si ty měkké, sladší - než se to otrhá na kaléšky :)
(zavařené máme od loňska, o povidla se postará mamka - tak jsem nakoukla, co ještě vymýšlet dalšího..
marmoška je to určitě lahodná,černíc