Broskvový džem
Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou citronovou, cukrem a želírovací směsí a provoníme skořicí.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 8-10 jogurtových skleniček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 867 kJ / 5 227 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,24 g |
| Tuky | 4,80 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 292 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 1 224,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve oloupeme, odpeckujeme a nakrájíme na malé kousky do hrnce. Přidáme kyselinu citronovou, cukr, případně skořici a dáme vařit.
Krok 2: Mícháme a po chvíli nasypeme Gelfix. Pořádně jej rozmícháme a vaříme tak dlouho, až bude směs vazká.
Krok 3: Pak nalijeme horký džem do umytých skleniček, otřeme hrdla dočista, zavíčkujeme a otočené dnem vzhůru necháme chvíli stát. Pak je otočíme zpátky.
Zveřejněno 14. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA3q
Moje poznámka
Broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA3q
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 14 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 16 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 17 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 4 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 5 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 7 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 7 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 7 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 8 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 8 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 9 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 10 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 10 hodinami
Tématické fráze:
džem z broskví,
domácí marmeláda z broskví,
broskve džem,
broskový džem,
broskvová marmeláda,
marmeláda z broskví,
co udělat z broskví,
džem broskve,
broskvová marmeláda speciál,
broskvovy dzem z domácí pekárny,
broskovový džem,
broskvový džem marmeláda,
džem z broskve,
recept na džem z broskví,
broskve recepty marmelády,
broskvový jam,
broskvové recepty,
brosvový džem,
džem s broskví,
marmeláda z broskví recept
Suroviny:
broskve,
kyselina citronová,
cukr krupice,
gelfix extra,
skořice
Komentáře (16)
Letos teda spokojená nejsem, broskve nejsou díky mrazu, který přišel, když nám kvetly
Podobně jsem to zkusil i se švestkami.
Jarda
Jana Remkova: přečti si o vaření Gelfixu tady http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Bibi, pokud necháš tuhou marmošku (džem) dnem vzhůru příliš dlouho, zatuhne ti na víčku a vespod sklínky pak máš "vzduchoprázdno". Nechávám dnem vzhůru max. hodinku